Određen pritvor Belivuku i ostalima iz njegove grupe

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKolona vozila kojima je dovezena kriminalna grupa Veljka Belivuka na saslušanje pred specijalnog tužioca u Beogradu
Kolona vozila kojima je dovezena kriminalna grupa Veljka Belivuka na saslušanje pred specijalnog tužioca u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana Veljku Belivuku (36) i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.

Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, saopštio je sud.

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak, a nju osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Saslušanje Veljka Belivuka (36) i pripadnika njegove grupe počelo je sinoć oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Oni su prethodno u tužilaštvo dovedeni pod jakim policijskim obezbeđenjem, sa desetak vozila koja su ih uvezla u zgradu Specijalnog suda gde se nalazi sedište Tužilaštva za organizovani kriminal.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka uhapšeni su i Marko Miljković (29), kao i V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Đ. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

Mediji tvrde da je među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju, preneo je Tanjug.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su pretresi na još nekim lokacijama i uhapšene su još tri osobe u Pančevu, koje se povezuju sa ovom grupom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala