Još jedan alarm u Podmoskovlju – da li je Šveđanin opravdano „pobegao“ iz Rusije?

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaJonas Jerebko, levo, i Aleksej Šved
Jonas Jerebko, levo, i Aleksej Šved - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Švedski košarkaš Jonas Jerebko i Košarkaški klub Himki ušli su u raspravu koja, kako stvari stoje, neće imati srećan kraj.

Jerebko i tim iz Podmoskovlja su nedavno objavili da raskinuli saradnju.

Ono što je sporno je razlog zbog kojeg je došlo do Jerebkovog odlaska iz Himkija, a šta se tačno desilo zavisi od toga koga pitate.

Pored Jonasa tim je napustio i američki centar Greg Monro, a švedski krilni centar je za tamošnje medije objasnio šta se desilo.

„To je bila mešavina više stvari. Nisam video porodicu pet meseci, tako da sam u decembru odlučio da odem kući tokom slobodnog vremena. Bio sam spreman da se vratim 4. januara, ali sma dan pre toga dobio poruku od mog agenta koji mi je rekao da ću ostati kod kuće. Trener je rekao da ne moram da se vraćam“, izjavio je Jerebko za „Aftonbladet“.

Pored neočekivanog rastanka Jerebko tvrdi da nije dobio ni sva dugovanja koja klub ima prema njemu.

„Nije mi bilo teško da ostanem kod kuće. Od tada je bilo i nekih neisplaćenih dugovanja i sličnog. Ali, to nije nešto na šta nisam navikao. Himki je veoma loš što se toga tiče. Ali, moj agent je rekao da će sve srediti, tako da se brinem oko toga“, dodao je on.

Da su primanja u Podmoskovlju neredovna potvrđuje i ruski portal „RIA Novosti“, koji se poziva na izvor blizak klubu.

Ipak, od strane generalnog menadžera tima Pavela Astahova stižu oprečne informacije, koji tvrdi da je Šveđanin „pobegao“ iz Rusije.

„Jonas Jerebko je 30. januara bez dozvole i dogovora sa bilo kim napustio teritoriju Rusije i lokaciju na kojoj je bio klub. Klub mu nije dao dozvolu da to uradi“, rekao je Astahov za pomenuti portal.

On je naveo da je Jerebkovo ponašanje dovelo do tog da njegov ugovor sa Himkijem bude raskinut.

„Ako neko tvrdi drugačije, onda mora da priloži zvanične podatke o tome da je dobio dozvolu. Ali, igrač je napustio klub bez dozvole, a ujedno se nije vratio za zvanične utakmice tokom januara“, kaže Astahov i dodaje.

Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Aranitović za Sputnjik: Povrede su me usporile, siguran sam da će se sve vratiti

„U saglasnosti sa ugovorom igrač je kažnjen zbog propuštanja zvaničnih utakmica i treninga bez opravdanog razloga, te je ugovor sa njim raskinut“.

Himki iza sebe ima sezonu za zaborav, pa je trenutno u Evroligi zakucan za dno tabele sa samo dve pobede u 23 utakmice.

Situacija nije mnogo bolja ni u VTB ligi, gde se tim iz Podmoskovlja grčevito bori za plej-of i trenutno zauzima osmo mesto sa po šest pobeda i poraza.

Ostali su bez Monroa i Jerebka, sve češće i češće se priča o zaostalim dugovanjima, a partije koje pružaju su, uzimajući u obzir uložena finansijska sredstva, na ivici sramote.

Ima li kraja krize u Podmoskovlju?

Pretukao je srpskog sudiju, ostao bez supruge, svih snova i nikada nije postao lider Rusije /video/

Još jedna velika promena u Partizanu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala