U ponedeljak sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC/ Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin  - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biti održana u ponedeljak.

On je naveo da će tema sednice biti hapšenje kriminalne grupe na čelu sa Veljkom Belivukom.

Podsetimo, saslušanje Veljka Belivuka (36) i pripadnika njegove grupe počelo je sinoć oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a trajanje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora.

„Ima puno dokaza“: Vulin o istrazi kriminalne grupe Belivuka

Istraga o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka dobro napreduje i dokaza ima puno, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, najavljujući nova hapšenja.

„Ovo ne može da stane. Videli ste državu na delu i ništa ne može da zaustavi istragu ovih razmera ni borbu protiv organizovanog kriminala“, istakao je Vulin, gostujući na TV Prva.

Vulin je potvrdio da je u jednom od stanova Belivukovih saradnika pronađen snajper sa prigušivačem.

„Drogu smo našli svuda, u skoro svakom stanu. Droga, oružje, novac. Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije, onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost. Da li su mogli da likvidiraju mene? Mogli su. Da li bi to rešilo njihove probleme? Ne bi. Jedini čovek čijom bi se likvidacijom obustavila organizovana borba protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić“, poručio je Vulin.

Ističe i da je tužilac Nenadić pokazao izuzetnu hrabrost da se suprotstavi kriminalcima i da MUP i BIA bez takvih ljudi ne bi mogli da postignu ništa i ukazuje da je u akciji pokazano državno jedinstvo.

„Nenadić će insistirati na tome da se rasvetli sve do kraja", kazao je Vulin i ukazao da je grupa Belivuka najopasnija još od „zemunskog klana“ i da je sada razbijena.

Tek će se videti kako su i šta radili, ali zaštićenih i u državnim strukturama neće biti, rekao je Vulin.

Povodom još jednog uhapšenog koji je bio u društvu tužioca Tome Zorića, Vulin je rekao da svi trebalo da kažu kakve su kontakte imali i pod kojim okolnostima, preneo je Tanjug.

Vulin je rekao i da su svi čelnici Partizana ispitani kao građani, i da policija sa Partizanom nema sukoba niti sa sportskim društvima već kriminalnom bandom koja je koristila navijače za pokriće.

Govoreći o prisluškivanju predsednika Vulin je rekao da se odvojeno vode postupci za prisluškivanje kada je pitanju porodica predsednika i slučaj ove kriminalne grupe i da oni nisu povezani.

„Zlonamerno se prave veštačke paralele“, rekao je Vulin, dodajući i da se u slučaju Jovanjice ništa ne krije i da će se insistirati na tome da se svi slučajevi rasvetle.

 

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala