„Er Srbija“ od juna u Njujorku rame uz rame sa najvećim svetskim avio-prevoznicima

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC"Erbas" A330 "Er Srbije" na aerodromu "Nikola Tesla"
Erbas A330 Er Srbije na aerodromu Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
„Er Srbija“ će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma „Džon F. Kenedi“ u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji trenutno sleću avioni srpske kompanije. Na Terminalu 1 obavljaju se isključivo međunarodni dolasci i odlasci, pa će „Er Srbija“ novi terminal deliti sa najvećim avio-prevoznicima iz celog sveta.

Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu "Džon F. Kenedi". Uz 23 nova gejta, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3, a putnicima će ponuditi brojne pogodnosti.

„Ponosni smo što se pridružujemo domu svih glavnih internacionalnih avio-prevoznika. Naši putnici će biti u prilici da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a u bliskoj budućnosti, kada se završi obnova, Terminal 1 će biti najraskošniji u celom Njujorku i okolini“, izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor „Er Srbije“ za Severnu i Južnu Ameriku, preneo je Bizlajf.

„Er Srbija“ je počela sa obaveštavanjem putnika o promeni terminala putem svih kanala komunikacije – sms poruka, veb-sajta i zvanične stranice na društvenim mrežama.

Nacionalna avio-kompanija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, uz planove da pojača frekvenciju kada se situacija sa pandemijom stabilizuje. Čak i u nepovoljnim okolnostima po globalnu avio-industriju, „Er Srbija“ je zabeležila dobre rezultate tokom prethodne godine i, sa 67 odsto na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, našla se na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do ”Velike jabuke” u septembru 2020. godine.

Direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država uspostavljena je istorijskim letom za Njujork 23. juna 2016. godine, posle pauze od gotovo četvrt veka. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti „Er Srbije“, erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala