Dodik: Republika Srpska će početi da raste

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Pratite nas
Sve planove u Republici Srpskoj je odložio korona virus, ali će se posle vakcinacije verovatno ponovo intenzivirati kontakti i stvoriti uslovi da se ponovo krene s onim investicijama koje su započete, izjavio je predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Zbog pandemije korona virusa bila je potrebna dislokacija sredstava sa određenih stavki na medicinski sektor, naglasio je Dodik za RTRS.

"Ogromni su troškovi Republike Srpske za pandemiju koji će sigurno preći 600-700 miliona KM (više od 300 miliona evra) vanrednih sredstava", istakao je Dodik.

Dodik smatra da se stvaraju uslovi da se ponovo krene sa svim onim što je započeto.

"Imao sam razgovor oko mogućnosti da se rehabilituje projekat izgradnje Ugljevika 2, da se gradi hidroelektrana Mrsovo. Razgovaramo sa kompanijama, raspisali smo javni tender da se od Modriče prema Bijeljini gradi auto-put, u ovoj godini ćemo sigurno krenuti", istakao je Dodik.

Radi se, kaže, deo puta obilaznice oko Doboja koji je započet, kao i na izgradnji velike bolnice u Doboju.

"Pokrenute su i neke hidroelektrane u Hercegovini. Otpočeta je sva proceduralna priča oko Hidroelektrane Buk Bijela sa Hidroelektranom Paunci i Foča u dogovoru sa Vladom i vlastima Srbije. Završili smo mnogo stvari, pred izdavanjem dozvole smo za pripremne radove", poručio je Dodik.

Dodik misli da će biti dosta investicija i da će Republika Srpska početi da raste.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala