AO: Đoković protiv Amerikanaca, Nadal protiv Srba!

© AFP 2023 / GREG WOODNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Organizatori Australijan opena objavili su parove glavnog žreba. Novak Đoković, branilac titule, počinje od Francuza Žeremija Šardija, a u muškom singlu učestvuje još pet igrača iz Srbije.

Novak Đoković je na Australijan openu prvi nosilac, a pored njega, u muškom delu žreba singla, od Srba učestvuju i Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Viktor Troicki.

Đoković će se u prvom kolu sastati sa Šardijem, trenutno 75, a nekada 25. teniserom sveta.

Uzimajući u obzir kvalitet koji je u stanju da pokaže Francuz, Novak je mogao dosta bolje da prođe, ali je svakako veliki favorit u ovom duelu.

U drugom kolu protivnik će mu biti pobednik duela Frensis Tijafo (SAD) – Stefano Travalja (Italija), dok će u trećem kolu, najverovatnije, igrati protiv Tejlora Frica (SAD), Rajlija Opelke (SAD) ili Ramos-Vinjolasa (Španija).

Situacija se dodatno komplikuje već u osmini finala, pošto će tu, ukoliko ne dođe do iznenađenja, igrati protiv Stena Vavrinke (Švajcarska) ili Miloša Raonića (Kanada).

U četvrtfinalu bi trebalo da se ponovi duel sa ATP kupa, pošto je u tom delu žreba Saša Zvrerev (Nemačka), a na putu do finala stajaće mu Dominik Tim (Austrija) rival iz prošlogodišnjeg finala.

Ovako izgleda projekcija Novakovog žreba do finala:

  • 1. kolo: Šardi
  • 2. kolo: Tijafo
  • 3. kolo: Fric
  • 1/8 finala: Raonić/Vavrinka
  • 1/4 finala: Zverev
  • 1/2 finala: Tim

​U Novakovom delu žreba su tu i Kecmanović i Lajović.

Lajović, 23. nosilac Australijan opena, u prvom kolu igra protiv kvalifikanta iz Ukrajine Sergeja Stakhovskog, trenutno 201. tenisera sveta.

Ukoliko pobedi njega ide ili na Aljaža Bedenea (Slovenija) ili Aleksandera Bublika (Kazahstan), dok će se u trećem kolu, ukoliko do njega dođe, najverovatnije sastati sa Gaelom Monfisom (Francuska).

Kecmanović za protivnika u prvoj rundi ima Poljaka Kamila Majčaka, 109. igrača planete.

Miomir će a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz okršaja Adrijan Manarino (Francuska) – Denis Novak (Austrija).

Ukoliko savlada prve dve prepreke imaće ogroman izazov, pošto će mu treću, ukoliko ne dođe do ogromnog šoka, predstavljati Zverev.

​U donjoj polovini žreba Laslo Đere će imati jedan od najvećih izazova u karijeri, pošto će mu protivnik u prvom kolu biti Rafael Nadal, drugi teniser sveta.

Ukoliko Nadal ne kiksne protiv Đerea na megdan bi mogao da mu izađe još jedan Srbin – Viktor Troicki.

Selektor naše reprezentacije, koji je na turnir došao putem kvalifikacija, u prvom kolu igra protiv još jednog kvalifikanta – Amerikanca Majka Moa.

Ukoliko Rafa savlada prve dve prepreke put će nastaviti, kako je projektovano, protiv Britanca Danijela Evansa, a protivnik u osmini finala biće mu, najverovatnije, ili Aleks De Minor (Australija) ili Fabio Fonjini (Italija).

Ovako izgleda projekcija Nadalovog žreba do finala:

  • 1. kolo: Đere
  • 2. kolo: Troicki
  • 3. kolo: Evans
  • 1/8 finala: Fonjini/De Minor
  • 1/4 finala: Cicipas/Hačanov
  • 1/2 finala: Medvedev

U istoj polovini žreba kao Troicki i Đere je i Filip Krajinović, ali je on relativno daleko od Nadala.

On će se u prvom kolu sastati sa „srećnim gubitnikom“ iz Holandije Robinom Haseom, dok će u drugom kolu igrati ili protiv Pabla Anduhara (Španija) ili protiv Kventina Halija (Francuska).

Velika prepreka nameće mu se već u trećem kolu, pošto bi tu trebalo da se sastane sa četvrtim nosiocem, Rusom Danilom Medvedevom.

Medvedev, najbolji ruski teniser, nije imao sreće tokom žreba, pošto će mu protivnik u prvom kolu biti uvek neugodni Kanađanin Vasek Pospišil.

Njemu su zatim projektovani dueli sa Robertom Karbaljesom Baenom (Španija), Krajinovićem, Gofanom ili Ćorićem...

​Sedmi teniser sveta Andrej Rubljov turnir počinje od Nemca Janika Hanfmana, a u drugom kolu igra protiv Tijaga Monteira (Brazil) ili Andreja Martina (Slovačka).

U osmini finala Rubljov bi mogao da se sastane sa Robertom Bautistom Agutom (Španija), što bi bio jedan od najboljih duela tog kola.

Treći član ruske „velike trojke“ Karen Hačanov u prvoj rundi igra protiv domaćeg tenisera koji je dobio specijalnu pozivnicu – Aleksandra Vukića.

Karen ne bi trebalo da naiđe na previše problema ni u prvom, a ni u drugom kolu, kada će mu na megdan izaći ili Ričardas Berankis (Litvanija) ili Sumit Nagal (Indija).

U osmini finala ćemo možda gledati „blokbaster“ duel između Hačanova i Stefanosa Cicipasa, projektovanog Nadalovog protivnika u polufinalu turnira.

Australijan open počinje u ponedeljak, 8. februara. Ceo žreb možete pogledati OVDE.

Nemačka skinula krunu Srbiji i zakazala duel sa Rusijom!

Mentalna gromada iz Srbije koje se plaši ceo svet /video/

Britanska propaganda koja nije uspela – niko nikad kao Đoković, Federer i Nadal

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala