„Zidojče cajtung“: Vreme je da se odbace predrasude i naruči ruska vakcina

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaBerlin posle proterivanja diplomata: Želimo dobre odnose, Rusija sama bira
Berlin posle proterivanja diplomata: Želimo dobre odnose, Rusija sama bira - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
U uslovima nestašice vakcina protiv virusa korona na Zapadu je došlo vreme da se odbace sve sumnje i da se, u slučaju potrebe, naruči ruski preparat „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), piše nemački list „Zidojče cajtung“.
„Znači, ipak možete! To bih želeo da viknem naučnicima iz Moskve, koji samo što su objavili podatke o vakcini čiji naziv  - ‘Sputnjik ve’ aktivira stare antiruske reflekse“, piše autor članka, poznati novinar Verner Bartens.

On navodi da je prvobitno ruska vakcina na Zapadu bila etiketirana kao sumnjiva i kao preparat koji ne zaslužuje poverenje, ali da su sada objavljeni rezultati testova koji obećavaju.

Efikasnost preparata je oko 90 odsto i tako skoro kao i kod vakcina „Biontek“ i „Moderna“.

„Konflikt između Istoka i Zapada je izglađen, ali je napetost ostala. Pravi je trenutak da se odbace predrasude i u uslovima nestašice vakcina na Zapadu naručiti, ako je potrebno,  ‘Sputnjik ve’  - ako rezultati testova budu potvrđeni“, ističe se u članku.

Podsetimo, naučni časopis „Lanset“ je objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), potvrdivši njenu efikasnost i sigurnost. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja vakcina je pokazala visok nivo efikasnosti od 91,6 procenata.

Naučnici su došli do zaključka da vakcina obezbeđuje potpunu zaštitu prilikom teških slučajeva bolesti kovid 19.

Ruski fond za direktne investicije u januaru je podneo zahtev za registraciju vakcine u EU.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala