Uhapšen pa pušten: Kum Mila Đukanovića saslušan zbog afere „Abu Dabi fond“

CC0 / Pixabay / Evri
Evri - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Vlasnik „Vektre“ i kum Mila Đukanovića Dragan Brković uhapšen je jutros, saslušan a zatim pušten. Pored njega uhapšen je i Ljuba Perišić, koji je još na saslušanju, kao i još tri lica.

Vvest i hapšenju Brkovića podelio je zamenik premijera Crne Gore Dritan Abazović.

„Nastavljena akcija oko afere ’Abu Dabi fond‘! Specijalni policijski tim priveo Dragana Brkovića, vlasnika ’Vektre‘ i još četiri lica. Uskoro i dopuna krivične prijave dokumentima do kojih su došli Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo. Biće zanimljivo. Nulta tolerancija na korupciju“, napisao je Abazović.

Prema saznanjima „Vijesti“, Brković je negirao optužbe da je nezakonito trošio novac koji je njegova firma dobila od kredita Iz Abu Dabi fonda. Nakon saslušanja kod specijalne tužiteljke Stojanke Radovi, pušten je.

Ljubo Perišić (vlasnik firme „Eko Per“ iz Šavnika koja flašira vodu Diva) koji je osumnjičen za isto delo kao i Brković, još je na saslušanju u SDT.

Perišićeva kompanija je u novembru 2016. godine od Ministarstva poljoprivrede iz Abu Dabi fonda dobila kredit od 2,5 miliona dolara za proširenje fabrike i kupovinu susednih nekretnina.

Tužiteljka Radović izjavu će uzeti i od Krsta Kneževića, Džemala Škrijelja i Vladimira Kujundžića.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala