Nemačka skinula krunu Srbiji i zakazala duel sa Rusijom!

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke
Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Teniseri Srbije poraženi su od Nemačke u drugom kolu grupne faze ATP kupa. Naša reprezentacija nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine, pošto je ispala sa turnira.

Nemačka je Srbiju savladala nakon što je meč odlučen posle dubla u kojem su Saša Zverev i Jan-Lenard Štruf pobedili Novaka Đokovića i Nikolu Ćaćića – 7:6, 5:7, 10:7.

Meč je otišao u „super taj-brejk“, a tu su Nemci napravili veliku seriju, iskoristili nesigurnost Ćaćića i zasluženo se plasirali u polufinale.

U borbi za veliko finale Panceri će igrati protiv Rusije, koja je rutinski završila posao u Grupi D.

​Dublu su prethodila dva singl meča. Prvo je Štruf pobedio Dušana Lajovića, da bi zatim Đoković uspeo da savlada Zvereva.

Srpski tandem je sjajno otvorio duel, bez izgubljenog poena je dobio prvi gem posle servisa Đokovića, a i Ćaćić je sjajno reagovao na mreži, čime je dokazao da ga pritisak, bar na startu, nije omeo.

Jeste dobro krenuo, ali je potom stao Ćaćić, Novak je morao da preuzme inicijativu i da veže tri poena iz servisa. Brejk loptu su Nemci dobili posle kiksa Ćaćića na mreži, ali je Štruf izbacio loptu u aut i Srbija je povela sa 3:2.

Dupla servis greška Ćaćića je anulirana as udarcem, Đoković je potom odlično reagovao na mreži pa je Srbija povela sa 4:3, a potom i sa 5:4, u gemu koji se zakomplikovao, ali ga je Novak završio as udarcem.

​U naredna dva gema serviseri su bili sigurni, Ćaćić je za svoj nastup dobio pohvale i od Gorana Ivaniševića, Đokovićevog trenera koji je uz tim Srbije, a odličan je bio i Zverev, Srbija je imala šansu da stigne do brejk lopte, ali se sa rezultatom 6:6 otišlo u taj-brejk.

Poveli su Nemci sa 2:0, srpski tim je uspeo da izjednači, potom su i poveli na servis Ćaćića, ali je najbolji srpski dubl igrač fenomenalnim riternom vratio rezultat na nulu, pred novi početni udarac Zvereva.

Važan deveti poen u taj-brejku dobili su Nemci, Ćaćić je potom promašio ritern i omogućio rivalima dve set lopte, a set je završio Zverev, srećnim potezom za ukupnih 7:5 u taj-brejku i prednost za Nemačku od 1-0 u setovima.

​Drugi set počeo je problematično za naše tenisere, pošto je na servis Ćaćića bilo 0:30 u drugom gemu seta.

Na sreću usledilo je nekoliko sjajnih servise i Srbija je izjednačila, a nedugo zatim, par gemova kasnije, došla do tri vezane brejk lopte.

Međutim, greška za greškom, a onda i neodbraljiv servis Štrufa... i frustracije Novaka koji je reketom udario stolicu na klupi.

Panceri su svoju šansu imali u završnici seta, pošto su pri vođstvu od 5:4 bili na dva poena od pobede.

Ćaćić je tada pokazao da je spremna da odgovori izazovu, pa je bilo 5:5, a onda... prvi brejk u meču!

​Sjajna igra u polju donela im je rezultat, a uz manje probleme koji su brzo rešeni osvojen je i naredni gem za 1-1 u setovima.

Nikola i Novak su bolje ušli u „super taj-brejk“, pa su zbog toga poveli 4:2 posle sjajnog pasing-šota mlađeg predstavnika naše zemlje.

Nažalost, usledile su greške, pa je Nemačka osvojila šest poena zaredom.

Štruf je zatim pogrešio, Ćaćić odigrao retko dobar poen u trećem setu, pa je Srbija posle još jednog poena u nizu prišla na 7:8.

Zverev je imao dva servisa za pobedu i pritisak se mogao videti na njegovom licu. Ipak, on je to rutinski odradio, izvršio pritisak nad neiskusnim Ćaćićem i rešio meč u korist svoje zemlje.

Pored meča Nemačke i Rusije, u polufinalu će se sastati i Italija i Španija.

​► Zverev „pecnuo“ Federera: Tretirali su me kao proizvod! /video/

„Nešto je nateralo Novaka da eksplodira u Americi“

Kirjos pravio cirkus na terenu: Neću da igram, zovi supervizora /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala