„Rat“ u američkom Kongresu: Prva žrtva kongresmenka koja se zalaže za opoziv Bajdena

Pratite nas
Predstavnički dom Kongresa SAD, kojim dominiraju demokrate, izglasao je izbacivanje republikanke Mardžori Tejlor Grin iz dva odbora, zbog čega su njene partijske kolege protestovale nazivajući taj potez novim opasnim presedanom.

Mardžori Tejlor Grin je izbačena iz Odbora za budžet i Odbora obrazovanje i rad, a demokrate su je optužile za govor mržnje na internetu i podršku teorijima zavere pre nego što je ušla u politiku, tvrdeći da ona predstavlja opasnost za ostale članove Kongresa i Amerikance.

Čak 11 republikanaca stalo je na stranu demokrata prilikom glasanja i Mardžori Tejlor Grin je izbačena iz odbora jer je „za“ glasalo 199, a „protiv“ 130.

Tejlor Grin je izrazila žaljenje zbog komentara datih pre ulaska u Kongres, ali je rekla da nikada nije rekla nijednu od stvari za koje je danas optužuju tokom kampanje, niti otkako je izabrana u Kongres.

„To su bile reči iz prošlosti i one me ne predstavljaju, ne predstavljaju moj okrug i ne predstavljaju moje vrednosti“, rekla je, pre nego što je osudila kulturu izopštavanja i cenzuru.

Iako su republikanci iz vrha Predstavničkog doma izjave Tejlor Grin pre izbora nazvali potpuno neprimerenim i za osudu, pozvali su članove da glasaju protiv njenog izbacivanja iz odbora, rekavši da će to stvoriti novi opasan presedan.

„Rezolucija u Predstavničkom domu se ne odnosi na komentare koje je Mardžori Tejlor Grin dala u prošlosti, već je to dalje kršenje manjinskih prava koje će imati trajni i štetni uticaj na ovu instituciju“, naveli su republikanci.

Članica Predstavničkog doma iz redova demokrata Debi Vaserman Šulc, koja je pokrenula predlog za izbacivanje Tejlor Grin iz odbora, vređala je lidera manjina, republikanca Kevina Mekartija, što je ranije učinila i predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi

Prvi korak ka opozivu Bajdena: Kongresmenka za hitnu smenu predsednika

Mekarti je optužio demokrate za licemerje i dvostruke standarde.

„Ovo je najneproduktivniji saziv Kongresa“, istakao je, ocenjujući raspravu o Tejlor Grin odvlačenjem pažnje sa stvarnih problema, poput pomoći Amerikancima koji su ostali bez posla. Pozvao je demokrate da prestanu da traže opasne načine za zloupotrebu moći većine i rekao da će možda požaliti zbog novog standarda koji stvaraju pre nego što mislite. 

Iako je Mardžori Tejlor Grin poslednjih nekoliko nedelja bila u središtu negativne pažnje medija i demokrata, ima nagoveštaja da će njeno izbacivanje iz odbora neće biti kraj. Nekoliko demokrata u Kongresu već je izjavilo da prisustvo „naoružanih ljudi“ poput republikanke Loren Bobert čini da se osećaju nesigurno, prenosi RT. 

Donald Tramp Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2021
Ruski senator o opozivu Trampa: Vratiće se demokratama poput bumeranga

Podsetimo, Mardžori Tejlor Grin je 22. januara podnela predloge o impičmentu protiv novog predsednika SAD Džoa Bajdena.

Ona je tada navela da Bajden nije podoban za funkciju na kojoj je postavljen i optužila ga za dugotrajan i uznemirujući obrazac zloupotrebe položaja dok je bio potpredsednik Baraka Obame, dodajući kao primere za to pretnje ukrajinskoj vladi i sumnjive poslove njegovog sina Hantera Bajdena u inostranstvu. 
 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala