„Puno emocija kada igrate za Srbiju“; „Novak radi fantastičan posao za našu zemlju“

© REUTERS / KELLY DEFINANovak Đoković tokom meča protiv Nemačke na ATP kupu
Novak Đoković tokom meča protiv Nemačke na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki sumirali su utiske posle poraza od Nemačke i ispadanja sa ATP kupa. „Odradio je neverovatan posao. Trebalo bi svi da mu budemo zahvalni“, rekao je Troicki o Novaku.

Aktuelni šampion nije uspeo da prođe grupnu fazu, pošto je posle pobede nad Kanadom poklekao pred Nemačkom.

Okršaj je odlučio dubl, gde su Đoković i Ćaćić pretrpeli poraz od Štrufa i Zvereva posle tri odigrana seta.

Prethodno je Lajović izgubio od Štrufa, a Novak pobedio Zvereva.

„Moj meč u singlu je bio izvanredan. Tesan meč, kvalitetan, na izuzetno visokom nivou. Ispustili smo prednost od 3:0 u super taj-brejku i to nas je koštalo“, kazao je Đoković i dodao:

„Moramo da budemo ponosni i zadovoljni što smo se trudili, kao i zbog toga kako smo odigrali. Puno je emocija kada igrate za Srbiju. Ostaje žal, ali idemo dalje“.

​Zbog (ne preterano ozbiljne) povrede Krajinovića u paru sa Novakom igrao je Ćaćić, kojem je ovo bio možda i najveći meč u karijeri.

„Hvala Nikoli što je dao sve u dublu i trudio se maksimalno. Nije bilo lako da se ovako igrao u prvom meču za srpski tim. Još ovako važnom meču. Svaka mu čast za borbu i dobru energiju“, istakao je Novak.

Poraz je prokomentarisao i selektor Viktor Troicki, kojeg su pitali da li ovaj meč ima sličnosti sa eliminacijom sa Dejvis kupa 2019. godine od Rusije.

„Može se reći da je slične, ali baš i nije. Imali smo puno pehova. Filip nije bio u stanju da igra danas, Duci je imao problema sa žuljevima na nozi. Borili smo se i dali sve od sebe. Nikola se odlično pokazao u dublu, igrao je fenomenalno. Falilo je par poena tu i tamo da se sreća okrene na našu stranu. Na kraju smo ostali kratki“, objasnio je Troicki.

Đokoviću je ovo bio prvi poraz na ATP kupu posle 11 uzastopnih pobeda (prošle i ove godine).

„Novak je bio fantastičan. Odigrao je svaki meč odlično i veoma sam mu zahvalan što je igrao ovde pred Grend slem. Rizikuje i igra naporne mečeve i u singlu i u dublu. Odradio je neverovatan posao. Trebalo bi svi da mu budemo zahvalni što ovo radi, što daje sve od sebe za našu zemlju. Ponosan sam što smo se borili do kraja, nismo imali sreće. Ne može svake godine da se osvoji ATP kup“, dodao je Viktor.

Novak, Viktor i ostatak reprezentacije Srbije se sada okreće Australijan openu, gde su saznali protivnike u prvom kolu.

​► AO: Đoković protiv Amerikanaca, Nadal protiv Srba!

„Nešto je nateralo Novaka da eksplodira u Americi“

Tihi ubica iz Rusije /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala