„Proces je bio montiran, tragovi vode do Mila“: Mandić o ukidanju presude za „državni udar“ /video/

© Foto : Demokratski front Lideri Demokratskog fronta
Lideri Demokratskog fronta  - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Imamo ozbiljnu nameru da se suočimo sa svima onima koji su montirali taj lažni sudski proces, rekao je Andrija Mandić, jedan od lidera DF, povodom ukidanja presude za „državni udar“. Dodao je da su sigurni da tragovi ne završavaju kod tužilaca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i sudije Suzane Mugoše, već da vode do Mila Đukanovića.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da im je potvrđeno kako je ukinuta presuda koju je sudija Suzana Mugoša donela protiv njegovog kolege Milana Kneževića, njega, Mihaila Čađenovića.

Mandić je istakao i da imaju energije da se suoče sa svim tim, ali da se danas ne raduju, već osećaju gorčinu, jer je „montiranjem tog lažnog sudskog postupka režimu Mila Đukanovića poklonjeno još četiri godine“, prenele su Vijesti.

Mandić je građanima kazao da zamisle kako je bilo njihovim porodicama, ali i „kako je bilo Bratislavu Dikiću koji je četiri godine proveo u zatvoru, ili Branki Milić i ostalim lažno optuženima“...

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da neće krivično-pravo procesuirati Katnića, Čađenovića, Mugošu, sudije Vesnu Pean i Dragicu Vuković, ali ih poziva da saopšte ko im je naredio da progone Mandića i njega.

On se u svoje, i ime Mandića i Čađenovića zahvalio njihovom advokatskom timu.

Lider opozicione koalicije u Crnoj Gori Demokratski front Andrija Mandić. - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2019
Mandić: Rekao sam Vučiću i Dodiku da Milo i njegov brat stoje iza presude za „državni udar“

„Mnogo sam srećan što je ova ukidajuća presuda doneta i za srpske državljane koji nisu podlegli pritisku, uperili prst u Andriju Mandića i mene i potpisali sporazume... Prvenstveno mislim na Branku Milić, Bratislava Dikića, Dušića, Maksića, Đorđevića, Kristinu Hristić“, rekao je Knežević.

Dodao je da je ovo danas potvrda zakasnele pravde i da on ne može da se raduje, jer je Crna Gora već bila oslobođena 16. oktobra 2016. godine.

Mandić je kazao da će posebno Saša Čađenović i veće sudije Suzane Mugoše morati „da se suoče sa posledicama njihovih nedela“.

Dodao je da Mihailo Čađenović danas nije na konferenciji jer je u samoizolaciji.

Mandić je rekao da će se novo tužilaštvo pozabaviti svim pitanjima u kojima je bilo zloupotrebu i da vjeruju da će odgovarati svi koji su selektivno postupali.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je danas prvostepenu presudu u slučaju poznatom kao „državni udar“.

Prvestepenom presudom za navodni „državni udar“ s ciljem svrgavanja tadašnje vlasti na čelu su aktuelim predsednikom Milom Đukanovićem na izborni dan 2016. godine, osuđeno je više osoba, među kojima i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i bivši general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala