Preminuo poznati glumac Kristofer Plamer

© Wikipedia / Javno vlasništvoGlumac Kristofer Plamer u filmu "Moje pesme, moji snovi"
Glumac Kristofer Plamer u filmu Moje pesme, moji snovi - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Kanadski glumac Kristofer Plamer preminuo je danas u devedesetdrugoj godini.

Filmski, televizijski i pozorišni glumac, nagrađen Oskarom za sporednu ulogu u filmu „Početnici“ 2011. godine, preminuo je, kako navodi portal „Dedlajn Holivud“, u tišini svog doma u američkoj državi Konektikat, preneo je Tanjug.

„Kris je bio dobar čovek koji je duboko voleo i poštovao svoju profesiju, čovek s divnim starim manirima, dobrodušnim humorom i sugestivnim glasom koji je zvučao kao muzika“, rekao je Lu Pit, njegov dugogodišnji prijatelj i menadžer, preneli su holivudski mediji.

Jedna od najpoznatijih uloga Kristofera Plamera ostaće lik udovca, kapetana Fon Trapa u mjuziklu „Moje pesme, moji snovi“, snimljenog 1965. godine u kojem je igrao sa Džuli Endruz.

Glumio je, između ostalog, i Tolstoja u filmu „Poslednja stanica“, Aristotela u filmu „Aleksandar“, Franca Ferdinanda u „Danu koji je potresao svet (Atentat u Sarajevu)“, generala Čanga u „Zvezdanim stazama“, Komoda u „Padu Rimskog carstva“, doktora Rozena u „Blistavom umu“, Radjarda Kiplina u „Čoveku koji je želeo da bude kralj“, Šerloka Holmsa u „Ubistvu po viđenju“, Iroda Antipu u čuvenom televizijskom filmu „Isus iz Nazareta“...

Plamer se ženio tri puta, a iz prvog braka s glumicom Tami Grams ima ćerku Amandu koja je pošla očevim stopama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala