Ministarstvo odbrane Rusije: Potrebno još hipersoničnog oružja

© Russian Defence Ministry / Uđi u bazu fotografijaRaketa "avangard"
Raketa avangard - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Nabavka dodatnog hipersoničnog i preciznog oružja velikog dometa bila je glavna tema na sastanku kojim je predsedavao ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Razvoj visoko preciznog naoružanja velikog dometa i opremanje Oružanih snaga je pod posebnom kontrolom predsednika Rusije. U aprilu je neophodno izvestiti šefa države o tome šta se radi u ovom pravcu“, rekao je Šojgu na sastanku održanom u Vojno-industrijskoj korporaciji „Mašinostrojenije“.
Meždunarodnый voenno-tehničeskiй forum ARMIЯ-2016. Denь vtoroй - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2020
Ruska vojska dobija „ubicu“ satelita i hipersoničnog oružja

Prema rečima ministra „na osnovu zajedničkog proračuna Generalštaba i Ministarstva industrije i trgovine, organizovan je rad na dodatnim nabavkama hipersoničnog i visoko preciznog oružja velikog dometa“.

„Danas ćemo razgovarati o predlozima za izvore finansiranja i o stanju proizvodnih industrijskih pogona za ispunjavanje zadatka“, rekao je Šojgu.

„Mašinostrojenije“ je deo korporacije za taktičko raketno naoružanje i proizvođač raketnog naoružanja i svemirske tehnologije. Kompanija je razvila supersoničnu raketu „Cirkon“, koja je projektovana za naoružavanje višenamenskih nuklearnih podmornica „Jasen-M“ i „Haski“, brodova, kao i hipersonični raketni sistem „Avangard.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u decembru prošle godine predsedavao proširenom sednicom odbora Ministarstva odbrane i naglasio je ministarstvo, uprkos pandemiji kovida, izvršilo sve zadatke u 2020. godini.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala