AO: Olga protiv Hrvatice, Nina može na Serenu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Pratite nas
Srpske teniserke Olga Danilović i Nina Stojanović saznale su imena protivnica sa kojima će se sastati u prvom kolu Australijan opena.

Stojanovićeva, naša najbolja teniserka, će u prvom kolu igrati sa Rumunkom Irinom Kamelijom Begu, trenutno 79. teniserkom planete.

To će biti prvi duel Srpkinje i Rumunke, a pobednica će u drugom kolu igrati ili sa Serenom Vilijams (SAD), vlasnicom 23 Grend slem titule u karijeri, ili Laurom Zigemund (Nemačka).

Danilovićeva, koja debituje na grend slem turnirima, neće imati lak zadatak u prvom kolu, pošto joj je rival Hrvatica Petra Martić, 16. nosilac turnira.

I njima dvema će ovo biti prvi okršaj u karijeri, a ukoliko Olga napravi iznenađenje u drugoj rundi će imati mnogo lakši zadatak – ili Britanku Frančesku Džouns ili Amerikanku Šelbi Rodžers.

Teniska reprezentacija Srbije posle trijumfa nad Rusijom u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2021
Da li Srbija u „klincu” iz Novog Pazara ima Đokovićevog naslednika?

Prvi nosilac turnira Ešli Barti će se u prvoj rundi sastati sa Dankom Kovinić iz Crne Gore, dok će druga teniserka planete Simona Halep igrati protiv domaće igračice Lizet Kabrere.

Što se ruskih teniserki tiče, Svetlana Kuznjecova igra protiv Barbore Stricove (Češka), Margarita Gasparjan se sastaje sa Garbinje Mugurusom (Španija), Ljudmila Samsonova igra protiv Paule Badose (Španija), Anastasja Pavljučenkova protiv Naomi Osake (Japan), Darja Kasatnika protiv Kejti Boulter (Velika Britanija), Valerija Savinih protiv Alize Korne (Francuska), a Vera Zvonarjeva protiv Elene Ribakine (Kazahstan).

Ceo žreb možete pogledati OVDE.

Ovo su projektovana četevrtfinala:

  • Barti – Pliškova
  • Kenin – Svitolina
  • Andresku – Osaka
  • Halep – Sabalenka

Australijan open igra se od 8. do 21. februara za nagradni fond od 78.000.000 australijskih dolara, a titulu brani Sofija Kenin.

AO: Đoković protiv Amerikanaca, Nadal protiv Srba!

„Nešto je nateralo Novaka da eksplodira u Americi“

Nemačka skinula krunu Srbiji i zakazala duel sa Rusijom!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala