Vulin o hapšenjima: Nećemo dozvoliti da se stvori novi Zemunski klan

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas, povodom hapšenja 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se osnovano sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom, da Srbija neće dozvoliti da se stvori neki novi Zemunski klan.

Vulin je naveo da su organizovanu kriminalnu grupu predvodili Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i Marko Miljković.

„Srbija je ozbiljna zemlja koja nikada sebi neće dozvoliti da se stvori novi Zemunski klan i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države“, istakao je Vulin na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vulin je rekao da je akcija sprovedena zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal po čijem nalogu je MUP postupao.

„Možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto“, rekao je ministar policije i zahvalio je tužiocu za organizovani kriminal na hrabrosti, profesionalizmu i upornosti.

Načelnik policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić je rekao da je policija sprovela opsežnu akciju na suzbijanju kriminala u saradnji sa TOK i BIA, a posebno kada je reč o teškim krivičnim delima kao što su otmice i ubistva.

„Vrlo smo odlučni da Beograd bude bezbedan grad i da MUP pokaže ono što jesmo“, poručio je Milić i rekao da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona i da neće rušiti budućnost naše dece.

Skrivanje iza navijačke grupe Partizana

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić je rekao da su pokazali da u Srbiji nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve organizovane kriminalne grupe.

„Grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina možda u poslednjih nekoliko desetina godina“, naveo je Cmolić.

Grupa se sve vreme krila iza navijačke grupe Partizana, rekao je Cmolić, ističući da to nisu navijači već kriminalci.

„Dokazaćemo ulogu svakog od njih pojedinačno“, rekao je on i naglasio da se neće tolerisati nikakvi vidovi kriminala bez obzira da li se kriju iza navijačkih grupa. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala