Vučić prekorio ministre: Ne znam kako ste mislili da neću čuti za ono što radite...

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Vladi potrebno više jedinstva i entuzijazma.

"O imenima nisam govorio, ali sam jasno stavio do znanja da je potrebno više energije i entuzijazma, borbenosti, da se ne bave izborima već jedinstvom", rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada vlade upitan na koga je mislio kada je rekao da pojedinim ministrima nije zadovoljan.

On je ocenio da je odvratno kada sazna da pojedini ministri o svojim kolegama javljaju sve najgore i iznose neistine da bi sebi obezbedili bolji tretman u medijima.

"Kako misle da neko to neće saznati. Potrebno je više jedinstva, zajedničkih ciljeva, želja i snova. To je ono o čemu sam danas govorio", objasnio je Vučić.

Kako je rekao, ministri treba da razmišljaju šta će da ostane iza njih, a ne o izborima, te da je bitno da se troši suficit kako bi ostvarili rast BDP-a.

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić
Vučić prekorio ministre: Ne znam kako ste mislili da neću čuti za ono što radite...  - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Predsednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

Vučić je kazao da je važno koliko su pruga, bolnica izgradili, digitalnih učionica otvorili, koliko je uspešno sačuvan naš javni dug.

„Svaki ministar treba da postavi svoj cilj i da se bori za osvarenje. Nadam se da će neki da se probude, da će neki da nastave da rade, a neki da budu još uspešniji. Mene ne zanima poređenje sa onima koji su zemlju uništili, već šta je ono što ćemo mi da ostavimo iza sebe i kako će o tome da sude pokoljenja koja dolaze“, naglasio je on.

Vučić je kazao da je imao priliku da savetima i molbama utiče na ministre oko načina trošenja novca i rast BDP.

Zamolio je ministre da još rade i da njihovi rezultati budu merljivi.

"Sve ono što je merljivo, u tome Srbija mora da bude najbolja", kazao je Vučić.

Kazao je da je svakome od ministara jasno dao do znanja na koga misli, te da ih je zamolio da pokažu veće jednistvo.

"Odvratno mi je kada saznam da o svojim kolegama javljaju sve najgore, da bi pojedini ministri sebi obezbedili bolji tretman u medijima", kazao je on.

Odlična akcija MUP-a i BIA, veliki udarac za mafiju

Vučić je pohvalio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosne-informativne agencije (BIA) u kojoj je uhapšena organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči za više teških krivičnih dela.

On je rekao da je to nastavak onoga što je ranije najavljeno - odlučna borba države protiv mafije i organizovanog kriminala.

"Odlična saradnja MUP i BIA dovela je do dobrih rezultata, dovela je do toga da ljudima u celoj Srbiji možemo da obezbedimo veću sigurnost", rekao je Vučić.

Ističe da je to bio težak, važan i ozbiljan nastavak odgovorne borbe protiv mafije i svih onih koji su, kako je rekao Vučić, mislili da su jači od države, jer su čak bili povezani i sa onima u državnom sistemu.

"Ovo je veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal", poručio je Vučić.

Pohvalio je sve koji su učestvovali u toj akciji i istakao da to za njih nije bio nimalo jednostavan zadatak, jer su "na kocku" stavili i svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica za sigurnost građana Srbije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala