Više od pola miliona ljudi u Srbiji vakcinisano protiv virusa korona

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMedicinsko osoblje na Beogradskom sajmu na punktu za vakcinaciju
Medicinsko osoblje na Beogradskom sajmu na punktu za vakcinaciju - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
U Srbiji je do sada protiv virusa korona vakcinisano više od pola miliona ljudi, tačnije 513.652, a naša zemlje je i dalje druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Bolja od Srbije po broju vakcinacija na milion stanovnika je samo Velika Britanija, a posle Srbije su Malta, Danska, Island, Irska, Rumunija, Slovenija, Litvanija, Švajcarska, Španija, Italija...

Kada je reč o regionu, Srbija je ubedljivo prva po broju vakcinacija na milion stanovnika. Slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.

Po ukupnom broju vakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije, a iza Srbije su Mađarska, Hrvatska, Slovenija i Bugarska, preneo je Tanjug.

Masovna vakcinacija se nastavlja danas na više punktova širom Srbije. Svi zainteresovani građani mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19 preko portala e-Uprave ili pozivanjem broja 0800 222 334.

Sa obzirom na to da svaka od vakcina zahteva davanje dve doze u različitim razmacima, potrebna je i revakcinacija, koja u Srbiji počinje od 9. februara. Za primanje druge doze vakcine nije potrebna nova prijava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala