Raketni sistem „Bal“ pogađa bez greške: Neprijateljski brod „potopljen“ u Crnom moru /video/

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaLansiranje protivbrodske rakete sa obalskog raketnog sistema "Bal" tokom vojnih vežbi
Lansiranje protivbrodske rakete sa obalskog raketnog sistema Bal tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Protivbrodski raketni sistem „Bal“ pokazao je svu moć obalskih snaga ruske Crnomorske flote. Sistem je sposoban da potopi bilo koju nadvodnu metu, udaljenu na desetine kilometara.

Dopisnica televizije „Zvezda“ Viktorija Kosogljadenko uverila se kako su sistemi „Bal“ na poligonu na Krimu uništili uslovnog protivika iz prvog pokušaja.

Vojnici biraju najpovoljniju tačku za napad u pokretu. Za nekoliko minuta raspoređuju sistem. Svaki kontejner sistema nosi po jednu raketu koja leti po zadatim koordinatama, a putanja leta se određuje u zavisnosti od situacije. Pametno visoko precizno oružje može da zaobiđe bilo koju prepreku na putu ka meti.

Raketa se ispaljuje i odvaja se od lansirnog kontejnera, ostavljajući iza sebe dim. Odletela je desetine milja od obale. Međutim, unapred se zna gde će „Bal“ pasti. U zoni njegovog udara nalazi se specijalni plutajući štit koji predstavlja metu za rakete i postavlja se na zatvorenom morskom poligonu. Upravo njega gađaju i rakete,  i artiljerija i vazduhoplovne snage.

Kompleks „Bal“ može da pogodi ciljeve krstarećim raketama na rastojanju do 120 kilometara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala