Pet razloga zbog kojih je Mesi na putu da se preseli u Pariz

© REUTERS / ALBERT GEALeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Najbolji fudbaler sveta Leo Mesi će 30. juna 2021. godine i zvanično postati slobodan igrač. As Barselone već sada može da potpiše za novi klub, ali nema zvanične potvrde da li će napustiti „Kamp Nou“.

To zna samo jedan čovek na svetu - Leo Mesi. Ali, postoji bar pet razloga koji nagoveštaju u kom klubu bi Argentinac mogao da nastavi karijeru.

Počeo da uči francuski

Krajem januara se kao grom iz vedra neba pojavila vest da je Leo Mesi počeo da ide na časove francuskog jezika.

Novinar jedne francuske televiziji dodatno je približio argentinskog majstora Pari Sen Žermenu i Parizu. Prema njegovim tvrdnjama, kompletna porodica Mesi uveliko uči francuski jezik.

„Zašto uči francuski, ako će da potpiše za Mančester siti? Nema smisla. Ova informacija koju mogu da potvrdim je od vrlo pouzdanog izvora“, poručio je Francuz na društvenim mrežama.

Nejmar obnovio ugovor

Brazilac Nejmar koji je blisko sarađivao sa Mesijem u Barseloni, gde je razvijeno veliko prijateljstvo, u prethodnih godinu dana je konstantno na društvenim mrežama slao neku vrstu tajnih poruka i signala, gde je konstatovao da će on i Mesi ponovo biti tandem.

​Mediji su tada spekulisali da će sjajni Nejmar natrag na „Kamp Nou", ali ta mogućnost je pala u vodu, s obzirom na to da se pre svega nekoliko dana obavezao na novu četvorogodišnju vernost „svecima“.

Jasno je da Nejmar nešto zna, a prostim zaključkom, ukoliko će već da igraju on i Argentinac zajedno, onda je Pari Sen Žermen jedini mogući klub.

Poketino: Voleo bih da treniram Mesija

„Ko ne bi voleo da trenira igrača kao što je Mesi. Ponekad su reči nepotrebne. Opasno je to što me pitate jer će izazvati kontroverze. Može da se izvuče iz konteksta šta god da kažem", iskreno je odgovorio Maurisio Poketino, koji je nedavno stigao na „Park prinčeva“.

Iz odgovora Mesijevog sunarodnika jasno je da ne bi imao ništa protiv da mu Barsina desetka stigne već na leto.

Faraonski ugovor i „nož u leđa“

​Podrhtavali su Pirineji prošle sedmice kada je Mundo Deportivo pod šifrom ekskluzivno otkrio faraonski ugovor Lionela Mesija s Barselonom „težak“ nestvarih 555 miliona evra, od čega je Argentinac od 2017. do sada naplatio oko 92 odsto, odnosno 511 miliona evropskih novčanica.

​Pošto su za taj ugovor znali samo Mesi i još tri čoveka katalonskog diva, koji je pred bankrotom, ona i ne čudi što je argentintski čarobnjak do doživeo kao svojevrsnu izdaju od strane kluba, pa bi bes koji oseća lako mogao da ga odvede u drugi kluba.

Kuman ogolio istinu...

Aktuelni trener Barselone Ronald Kuman nije više siguran da li će Leo Mesi i naredne sezone predvoditi tim.

A, kada to misli i otvoreno o tome priča trener, onda je jasno da se opasno primakao rastanak i da to više niko ne može da zaustavi.

„Nisam siguran da li će Mesi ostati u Barseloni. Nadam se tome jer je i dalje veliki igrač koji može da nam donosi pobede. Uživam da budem njegov trener i gleda ga svakodnevno na treninzima. Neverovatno je šta sve može. Nemam problem sa njim i ne mogu da ga zamislim u dresu drugog kluba“, poručio je Kuman.

► „Đavoli“ su dočekali „devetku“ – posle 26 godina!

► Italija bruji zbog Kolarova i udovice kapitena Fjorentine /foto/

► Najboljeg golgetera svih vremena čuva čovek za koga vreme stoji

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala