Ministarstvo zdravlja Italije: „Sputnjik Ve“ - vrlo interesantna vakcina

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra daje vakcinu "Gam-KOVID-Vak" zdravstvenom radniku u poliklinici u Vladivostoku
Medicinska sestra daje vakcinu Gam-KOVID-Vak zdravstvenom radniku u poliklinici u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Predsednik Višeg saveta pri Ministarstvu zdravlja Italije Franko Lokateli nazvao je „vrlo interesantnim“ rezultate treće faze kliničkog testiranja ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
„Što se tiče ruske vakcine „Sputnjik Ve“, članak koji se pre nekoliko dana pojavio u magazinu „Lanset“ je vrlo interesantan“, izjavio je jedan od visokih činovnika u italijanskom zdravstvenom sistemu televiziji SkyTg24.

„Mislim da treba svakoj vakcini da prilazimo sa „svetske“ pozicije: treba da procenimo njihov nivo bezbednosti i efikasnosti posredstvom stroge analize koju garantuju evropski i italijanski regulatori i vršiti procene na osnovu naučnih radova koji će biti objavljeni“, naglasio je Lokateli.

Podsetimo, naučni časopis „Lanset“ je objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), potvrdivši njenu efikasnost i sigurnost. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja vakcina je pokazala visok nivo efikasnosti od 91,6 procenata.

Naučnici su došli do zaključka da vakcina obezbeđuje potpunu zaštitu prilikom teških slučajeva bolesti kovid 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala