„Lepe stvari“: Hanter Bajden napisao knjigu

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisHanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini
Hanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Sin predsednika SAD Džoa Bajdena, Hanter, napisao je memoare pod nazivom „Lepe stvari“, koji će biti objavljeni 6. aprila.

Hanter Bajden, koji je vrlo često na udaru kritika američkih konzervativaca, napisao je autobiografsku knjigu koja govori o njegovoj borbi sa zloupotrebom nedozvoljenih supstanci, navodi „Galeri Buks“, deo izdavačke kuće „Sajmon i Šuster", koja objavljuje ovaj naslov, prenosi AP.

Nastala u jesen 2019. godine knjiga „Lepe stvari“ je bila skrivena, čak i kada je Bajdenovo poslovanje bilo pod pojačanim nadzorom tadašnjeg predsednika Donalda Trampa i ostalih tokom izbora, a njegove finansije stvar istrage Ministarstva pravde.

Agencija navodi da je knjiga kružila među nekoliko autora koji su za nju imali samo reči hvale, između ostalih i Stiven King, Dejv Egers i En Lemot.

„U svojim mučnim i kompulzivno čitljivim memoarima, Hanter Bajden ponovo dokazuje da svako, čak i sin američkog predsednika, može na ružičastom konju projahati uličicom košmara. Bajden se svega toga seća i sve to hrabro govori, istovremeno i dirljivo i veličanstveno. Počinje pitanjem: Gde je Hanter? Odgovor je da je u ovoj knjizi i dobar i loš i lep“, piše King u svom prikazu knjige.

U odlomku koji je objavio „Galeri Buks“, Bajden piše: „Potičem iz porodice koju su povezale tragedije i izuzetna, neraskidiva ljubav“.

Tokom jedne od predsedničkih debata prošle jeseni Džo Bajden branio je svog sina od Trampovih napada.

„Moj sin je, kao i mnogi ljudi, mnogi koje poznajete kod svoje kuće, imao problema sa drogom. Prevazišao je to, popravio se. Radio je na tome i ponosan sam na svog sina“, poručio je tada Bajden.

Hanter Bajden, koji je u četvrtak napunio 51 godinu, najstarije je dete predsednika, koji je izgubio prvu suprugu i jednogodišnju kćerku Naomi u saobraćajnoj nesreći 1972. godine, a zatim i sina Boa Bajdena koji je preminuo od raka 2015. godine.

Naslov Hanterove knjige odnosi se na izraz koji su on i njegov brat koristili u međusobnoj komunikaciji nakon njegove najteže dijagnoze, a kojim on želi da naglasi ono što je važno u životu, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala