Kremlj: Neprihvatljiv sankcioni pritisak iz Vašingtona

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaCrveni trg i Kremlj u Moskvi
Crveni trg i Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Kremlj namerava da sačeka rezultate rasprave o predlogu za nove sankcije Rusiji u američkom Kongresu zbog situacije sa Aleksejem Navaljnim pre nego što reaguje na ovu inicijativu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Vidimo, da tako kažemo, stalne sankcione reflekse američkih zakonodavaca. Znate da smatramo takve pristupe neprihvatljivim uopšte u bilateralnim odnosima kroz prizmu nekog sankcionog pritiska“, rekao je Peskov novinarima.

Istovremeno je primetio da će u Kongresu uslediti „neke rasprave po ovom pitanju. Hajde da sačekamo i vidimo u kom pravcu će se te rasprave odvijati“.

Portparol je istakao da ova situacija nije razlog za hitnu reakciju predsednika Rusije Vladimira Putina, ali da bi mogli da mu postave pitanje o tome u okviru razgovora na nekom događaju, ako to pitanje ostane aktuelno.

Peskov je podsetio da je stav Rusije o ovom slučaju ranije izneo ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji je istakao neprihvatljivost optužbi protiv Moskve.

„Ne nameravamo da uzimamo u obzir takve izjave o primeni naših zakona na one koji ih krše, na presude našeg ruskog suda. Spremni smo da objašnjavamo ove teme, ali nismo spremni ni sa kim da o njima raspravljamo“.

Ranije je saopšteno da je šest američkih senatora podnelo je američkom Kongresu predlog zakona o uvođenju sankcija ruskim zvaničnicima u vezi sa situacijom sa opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala