Kina podržava Rusiju u zaštiti državnog suvereniteta

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistri spoljnih poslova Rusije i Kine, Sergej Lavrov i Vang Ji
Ministri spoljnih poslova Rusije i Kine, Sergej Lavrov i Vang Ji - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Kineske vlasti aktivno podržavaju politiku rukovodstva Rusije koja je usmerena na zaštitu državnog suvereniteta, rekao je ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji tokom telefonskog razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.
„Odlučno podržavamo mere koje ruska strana preduzima kako bi zaštitila državni suverenitet i održala socijalnu stabilnost. Kina je spremna da održava tesne kontakte sa Rusijom o pitanjima koja se odnose na suprotstavljanje mešanju drugih zemalja u unutrašnju politiku, a takođe na borbu protiv dezinformacija“, rekao je kineski ministar.

Prema njegovim rečima, Peking smatra Moskvu pouzdanim strateškim partnerom, i saradnju s njom ne mogu pokvariti nikakve promene okolnosti.

Ne postoje granice za našu saradnju“, istakao je Van Ji.

Takođe je dodao da Kina i Rusija igraju pozitivnu ulogu na međunarodnoj pozornici, zastupajući pravdu i interese zemalja u razvoju.

On je podsetio da obe strane treba da iskoriste povoljne mogućnosti za stimulisanje bilateralne trgovinsko-ekonomske saradnje.

Ranije je saopšteno da je kineski ministar visoko ocenio napore Rusije po pitanju produženja sporazuma START 3 sa Amerikom.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala