Jokić: Lebron je najbolji, ali da li može da skoči kao ja? /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, našalio se pred meč sa Los Anđeles Lejkersima, što će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije.

U noći između četvrtka i petka, u 04.00 iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, na teren će dve ekipe koje su prošle godine najviše pokazale na Zapadu.

Lejkersi, kao mnogo iskusnija ekipa, slavili su sa 4-1 u seriji i kasnije su osvojili titulu šampiona NBA.

„Mislim da moramo da radimo malo više da bismo došli na njihov nivo. Samo zato što imaju više iskustva od nas, igrački... Mark Gasol je pobednik, osvojio je NBA ligu, Svetsko prvenstvo... Dejvis je prvi put osvojio NBA. Lebron sve to radi mnogo godina. Zato ekipa iz Los Anđelesa ima mnogo više iskustva od nas“, rekao je Jokić pred meč.

Prethodnih godina srpski košarkaš dosta je puta dovođen u vezu sa Lebronom Džejmsom zbog velikog uticaja na igru i zbog toga što saigrače čini neuporedivo boljim.

Jokića su pitali da prokomentariše sličnosti.

„Brzina je tu, sudeći po atleticizmu smo maltene jednaki... Ne znam. Da li može da skoči kao ja?“, rekao je smejući se Jokić.

„Ljudi, šalim se. Džejms je najbolji košarkaš u ligi, a kada pričamo o sličnostima verovatno se misli na to kako vidimo stvari na terenu i koliko činimo saigrače boljim“, dodao je centar Denvera.

Jokić je pre dva dana izabran za najboljeg košarkaša decembra i januara i to mu je prvi put u karijeri da je dobio ovu nagradu.

Protiv Lejkersa se očekuje da opravda to zvanje i neće mu biti nimalo lako jer će ga čuvati jedni od najboljih visokih defanzivaca sveta – Entoni Dejvis i Mark Gasol.

Nagetsi i Lejkersi nisu se sastali ove sezone, te će im ovo biti prvi susret još od 27. septembra kada je ekipa iz „grada anđela“ slavila 117:107 i došla do 4-1 u seriji.

Izabranici Frenka Vogela favoriti su protiv tima Majka Melouna, ali mlad tim Denvera imaće šta da kaže i bez sumnje očekuje nas sjajan meč.

Nikola Jokić i zvanično vlada jednom obalom Amerike!

Jokićev saigrač dobio prestižnu nagradu i iza sebe ostavio legendu Reala

Jokić ovo nikada nije uspeo – novo veliko dostignuće centra Denvera!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala