Držim palčeve: Direktor OMV-a se nada skorom završetku „Severnog toka 2“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDirektor OMV-a Rajner Zele
Direktor OMV-a Rajner Zele - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Direktor austrijske kompanije OMV Rajner Zele izjavio je da se nada da će izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ uskoro biti završena i da „drži palčeve“ da se to dogodi.
„Držim palčeve našim kolegima u Švajcarskoj – 'Nord strim 2 AG, operateru 'Severnog toka 2', kako bi završile izgradnju što je pre moguće. To je naš cilj kao finansijskog investitora“, rekao je on tokom godišnje konferencije kompanije.

Zele je dodao da je OMV zainteresovan za realizaciju projekta kao investitor, jer će tada „kompanija dobiti prihod kako je i planirano“.

Podsetimo, ranije je  agencija Blumberg prenela da američke vlasti nameravaju da uvedu sankcije kompanijama za osiguravanje i sertifikaciju koje sarađuju sa ruskim brodovima na završetku izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.

„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke. Ovaj projekat realizuje kompanija „Nord strim 2 AG“ sa jedinim akcionarom – „Gaspromom“. Evropski partneri projekta su kompanije „Rojal Dač Šel“, OMV, „Anži“, „Uniper“ i „Vinteršal“, koje ukupno finansiraju 50 odsto projekta, odnosno do 950 miliona evra svaka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala