Dodik: Incko se diskvalifikovao – ultimatumi kod Srba ne prolaze /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se visoki predstavnik za BiH Valentin Incko diskvalifikovao kao neko ko bi bilo šta moga nametati Republici Srpskoj i poručio mu da kod Srba ultimatumi ne prolaze.

Dodik je, komentarišući Inckov zahtev da Narodna skupština Republike Srpske u roku od tri meseca poništi sve povelje koje je dodelila Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić, odnosno svima koji su osuđeni za ratni zločin, rekao da je Incko pokazao mržnju prema celom narodu, kvalifikujući Srbe kao kolektivno odgovorne za zločine koji su se dešavali u Odbrambeno otadžbinskom ratu.

„Takvu jednu bezočnu laž da iznese može samo čovek niskih strasti, kao što je Valentin Incko, koji je zaradio ozbiljan novac vršeći tu dužnost. Imao je nesreću što je Srpska napravila ozbiljan otklon od intervencija međunarodne zajednice i OHR-a“, rekao je Dodik.

Istakao je da Srpska neće prihvatati nikakva nametanja.

„Oni savršeno dobro znaju da mi nećemo prihvatiti nikakvo nametanje njihovih odluka. Zašto nije zatražio da se promeni naziv škole koja nosi ime po nekom zločincu u Sarajevu? I dalje stoji, da ima i drugih javnih objekata koji nose naziv po ljudima koji su počinili ratne zločine u Drugom svetskom ratu, takođe osuđenih za ratne zločine. Naravno, to nije, on se usmerio samo na jedan narod. Videćemo, ultimatum najteže prolazi kod našeg naroda. Razgovaraćemo na tu temu, a on se diskvalifikovao za sva vremena“, poručio je Dodik, prenosi RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala