Bugarska poručuje Skoplju: Ne računajte na promenu našeg stava, Sloveniju i SAD

CC BY 2.0 / EU2017EE Estonian Presidency / Arno Mikkor / Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov
Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Severna Makedonija ne može da postane član Evropske unije sve dok ne pokrene normalan dijalog sa Bugarskom, izjavio je bugarski vicepremijer Krasimir Karakačanov na proslavi posvećenoj 149. godišnjici rođenja revolucionara Goce Delčeva, kojeg obe zemlje smatraju nacionalnim herojem.

Prema rečima političara, susedi trenutno ne žure sa ponovnim pokretanjem teme o stupanju u EU, jer računaju na to da će Bugarska promeniti svoj stav posle parlamentarnih izbora u aprilu.

„Mislim da Skoplje i dalje čeka, računajući na promenu političke situacije, podršku Slovenije i nada se da će ih američka administracija na kraju podržati. Severna Makedonija, dok nije stupila u NATO prošle godine, pokazivala je spremnost za pregovore, a sada se Skoplje trudi da kompromituje Bugarsku u očima EU“, rekao je Karakačanov.

„Budite civilizovani i ne trudite se da kompromitujete Bugarsku, ali takvi pokušaji nikada ne prestaju. Potpredsednik Vlade za evropska pitanja Nikola Dimitrov sebi dopušta da podučava EU. Nije mi jasno, ko uopšte pretenduje na članstvo u EU – Bugarska ili Severna Makedonija“, dodao je Karakačanov.
Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala