Barselona bila pred debaklom, ali pitao se i Mesi – čista „desetka“ Argentinca

© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi, Barselona
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Barselone na volšeban način izvukli su se protiv Granade u četvrtfinalu Kupa kralja, a Lionel Mesi još jednom nas je podsetio zašto je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Argentinac je dominirao terenom, bilo ga je svuda i spada među najzaslužnije za veliki povratak katalonskog kluba u utakmicu. Barselona je do 88. minuta imala dva gola zaostatka i činilo se da će završiti takmičenje.

Ipak, nošena Mesijem, Grizmanom i Albom za samo četiri minuta uspela je da dođe do izjednačenja i produžetaka.

Granada je „od gotovog napravila veresiju“ i svima je bilo jasno da će se teško izvući u dodatnih 30 minuta protiv favorizovanog protivnika.

Gosti su postigli čak tri gola u produžecima, a zanimljivo Mesi kod nijednog nije bio asistent ili strelac. Međutim, i pored toga igrao je ključnu ulogu u tim napadima i na kraju je Barselona pobedila sa 5:3.

Iako je zvanično igrač utakmice Antoan Grizman, specijalizovani fudbalski sajt „Sofaskor“, koji prati učinak fudbalera na terenu, dao je Mesiju ocenu 10.

Argentinac je imao čak 10 ključnih dodavanja, 11 udaraca ka golu protivnika, uspešno je ostvario devet od 13 driblinga, a osvojio je 12 od 19 duela.

Na sve to, iako uskoro puni 34 godine, na terenu je proveo svih 120 minuta.

Iako se Barselona muči ove sezone i prolazi kroz veoma turbulentan period, Mesi je igrač koji na skoro svakom meču isporuči ono što se od njega očekuje.

Višestrukom osvajaču Zlatne lopte u junu ističe ugovor i uskoro bismo mogli da saznamo gde će nastaviti karijeru. Velike šanse su da će, po prvi put u karijeri, otići iz Barselone jer je godinama nezadovoljan poslovanjem kluba.

Mesi je letos zahtevao da ode, ali je ipak odlučio da odradi poslednju sezonu u klubu koji mu je sve dao i kom je on sve dao.

Partijama protiv Granade pokazuje da ima još nekoliko dobrih sezona ispred sebe i svi željno iščekuju konačnu odluku. Za sada najviše se priča o odlasku u Mančester siti i Pari Sen Žermen.

Dmitrović za Sputnjik: Stiglo pivo od vanzemaljca Mesija, popiću jedno za Novu godinu

Kolarov i Tumbaković izabrali Mesija, Argentinac ignorisao Ronalda

Crveni karton i crveni alarm – Mesi i Barselona su dotakli dno /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala