Zverev o Novaku: Ponovo je predstavljen kao loš momak

© AP Photo / Tim IrelandNovak Đoković i Aleksandar Zverev
Novak Đoković i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Aleksandar Zverev, sedmi teniser sveta, kratko je prokomentarisao pisanje australijskih i svetskih medija o Novaku Đokoviću.

Srpskog tenisera neretko kritikuju strani mediji, pa je tako bilo i u januaru ove godine kada su ga predstavili kao „sebičnog“ što „zahteva“ promenu pravila o karantinu od Vlade Australije.

Naravno, nije se radilo ni o kakvom zahtevu, niti je Đoković mislio samo na sebe, već je ispred svih tenisera poslao pismu vlastima kako bi pokušao da pomogne kolegama.

Mnogi teniseri su tokom dvonedeljnog karantina imali loše uslove za rad, 14 dana nisu mogli da izađu iz soba i mnogi su se pokajali što su uopšte došli u Australiju.

Đoković je bio u konstantnom razgovoru sa njima i u jednom trenutku je poslao pismo kako bi pokušao da im pomogne. Mediji su tako nešto dočekali „na nož“ i Đoković je po ko zna koji put ispao „loš“ momak.

Zverev, koji ima ruske korene, pojasnio je situaciju.

„To su bili 'zahtevi' od ostalih tenisera iz karantina. Svi smo bili u grupnom 'četu'. Novak je lider i prvi teniser sveta, te je poslao pismo“, rekao je Zverev za Evrosport.

„Nije to bilo njegovo pismo, već molbe drugih tenisera. Ponovo je bio predstavljen kao loš momak, što nije tačno jer je samo pokušao da se zauzme za druge“, zaključio je Saša.

Đoković se potom oglasio saopštenjem u kom je pojasnio situaciju. Dobro je što je sve iza Đokovića i što je sada 100 odsto fokusiran na ATP Kup i Australijan open (8-21).

Kada je reč o ATP kupu, Srbiju i Nemačku u noći između srede i četvrtka očekuje odlučujući meč za plasman u polufinale ovog takmičenja.

Olga Danilović: Kada ti Novak kaže „bravo“...

Novak je dao ritam, a onda je zagrmelo: U boj krenite junaci svi /video/

Tajne karantinskih soba – zašto je Novak morao da reaguje?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala