Žunić: Tražićemo da Incko poslanicima Republike Srpske piše na srpskom

CC BY 2.0 / Niški Grafit/ Flickr / Srpska azbuka
Srpska azbuka - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Šef kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da će taj klub insistirati da visoki predstavnik Valentin Incko svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici svoje pismo u kojem inicira da jedan broj ljudi vrati povelje koje su dobili 2016. povodom obeležavanja 25 godina Skupštine RS.

Žunić je za Srnu rekao da je Incko poslao pismo klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i da su poslanici ga oni pročitali i preveli, jer, kako su naveli , poznaju jezik kojim je Incko pisao kao što poznaju strane jezike, prenosi Tanjug,

„Koliko god on tim pismom ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistiraćemo i od predsednika Narodne skupštine da se od Incka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici“, rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Incko razume procese i stanje u BiH i da će razumeti i ovaj zahtev.

„Ako to ne razume, onda ne znamo zbog čega je ovde i šta uopšte radi u BiH“, rekao je Žunić, a prenele Nezavisne novine.

Kabinet predsednika Skupštine RS primio je danas Inckovo pismo upućeno predsedniku Skupštine Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira da određeni pojedinci vrate povelje koje im je 24. oktobra 2016. dodelio Organizacioni odbor za obeležavanje 25 godina rada Narodne skupštine RS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala