Rezultati ispitivanja rusko-britanske vakcine mogući već u martu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida
Medicinska sestra priprema vakcinu protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Preliminarni rezultati ispitivanja kombinovane vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i „Astra zeneka“ mogli bi biti u martu ili aprilu, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.
„Naša zajednička istraživanja sa ‘Astra zenekom’, za koje se nadamo da će započeti sledeće nedelje, takođe će uzeti u obzir nove mutacije virusa“, ​​rekao je Dmitrijev u intervjuu za „Skaj njuz“.

On je precizirao da bi preliminarni rezultati ispitivanja mogli biti dobijeni već u martu ili aprilu.

Centar „Gamaleja“, kompanija „Astra Zeneka“, Ruski fond za direktne investicije i kompanija „R Farm“ potpisali su 21. decembra memorandum o saradnji. Dokument predviđa saradnju u razvoju i primeni programa kliničkog istraživanja radi procene kombinovane upotrebe jedne od komponenata vakcine „Sputnjik Ve“ i jedne od komponenata vakcine AZD1222, koju je razvila „Astra zeneka“ u saradnji sa Univerzitetom u Okfordu.

Tokom treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjik Ve“ je pokazao visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti – efikasnost vakcine iznosi 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19. Trenutno kombinacija sa jednom od dve komponente „Sputnjika Ve“ trenutno pomaže „Astra zeneki“ da poboljša efikasnost svoje vakcine sa 62,1 odsto na veću stopu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala