Portparolka Bele kuće pomešala Svemirske snage sa predsedničkim avionom /video/

© REUTERS / TOM BRENNERPortparolka Bele kuće Džen Psaki
Portparolka Bele kuće Džen Psaki - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Portparolka Bele kuće Džen Psaki je na brifingu u utorak pomešala predsednički avion sa Svemirskim snagama formiranim 2019. godine, kada su je pitali da li je predsednik Džo Bajden doneo neke odluke u vezi sa Svemirskim snagama (Space Force), piše list „Politiko“.
„Svemirske snage. To je savremeni avion“, rekla je portparolka. List pretpostavlja da je portparolka pomešala Svemirske snage sa predsedničkim avionom (Air Force One), o čijoj se boji radilo u jednom od prethodnih pitanja.

​Psakijeva je dodala da je pitanje zanimljivo i obećala da će razjasniti informacije sa kontakt osobom u Svemirskim snagama. Istovremeno je priznala da ne zna ko je ta osoba, ali da će pokušati da sazna.

Nakon toga je kongresmen Majk Rodžers pozvao portparolku da se odmah izvini. Prema njegovom mišljenju, portparolka šalom „umanjuje značaj celokupnog roda vojske“.  

Psakijeva je kasnije na Tviteru objavila da podržava Svemirske snage i navela da će Bela kuća uvek rado slušati njihove predstavnike, dodaje „Politiko“.

​Svemirske snage SAD zvanično su formirane u decembru 2019. godine. Tadašnji američki predsednik Donald Tramp tada je izjavio da će Svemirska vojna komanda Sjedinjenih Američkih Država razvijati ne samo svoje odbrambene nego i ofanzivne potencijale.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala