Peskov: Opravdana dejstva policije za suzbijanje nelegalnih protesta

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije tokom neodobrenih protesta podrške ruskom blogeru Alekseju Navaljnom u Moskvi
Pripadnici policije tokom neodobrenih protesta podrške ruskom blogeru Alekseju Navaljnom u Moskvi   - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Kremlj je zabrinut zbog neodobrenih protesta, oštre akcije policije za suzbijanje takvih akcija su opravdane, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Sve u svemu, održavanje neodobrenih protesta izaziva zabrinutost i potvrđuje opravdanost oštrih dejstava policije u okviru zakona“, rekao je on.

Komentarišući blokadu određenih ulica od strane policije u glavnom gradu Rusije tokom neodobrenih protesta 23. i 31. januara, kao i 2. februara, Peskov je naveo da bezbednosni organi ne moraju da koordinišu odluke o blokadi u centru Moskve sa Kremljom, njihovi postupci omogućavaju „da se izbegnu neke gore posledice“.

„To ne mora da se koordinira sa Kremljom. U ovom slučaju, bezbednosni organi obavljaju svoje funkcije kako bi osigurali javni red i bezbednost građana“, istakao je Peskov.

„Poslednjih dana više puta smo se susretali sa direktnim pozivima na neodobrene proteste. Preduzimaju se mere da ti pozivi ne dovedu do nekih provokativnih posledica. Ove mere su efikasne i omogućavaju da se izbegnu neke gore posledice“, zaključio je portparol.

U ruskim gradovima održani su 23. januara i 31. januara neodobreni mitinzi koji su se pretvorili u sukobe sa policijom, hapšenja prekršilaca i pokretanje krivičnih postupaka, uključujući i zbog pretnje masovnom zarazom kovidom 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala