Partizan kao nekada – kroz dramu do velike pobede nad Lokomotivom! /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaOgnjen Jaramaz
Ognjen Jaramaz - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana su pobedili Lokomotivu Kubanj rezultatom 71:69 u ključnoj utakmici sezone u Evrokupu.

Crno-beli su trijumfovali posle velike drame u finišu meča i time su sebi „produžili život“ u evropskom takmičenju.

Partizan sada ima po dve pobede i poraza u dosadašnjem toku takmičenja, stigao je do druge pozicije na tabeli i ima priliku da u naredna dva meča, protiv Metropolitana i Trenta obezbedi sebi prolaz dalje.

Crno-beli su imali veliki zaostatak tokom meča, uspeli su da se vrate i stignu do izjednačenja i preokreta u poslednjem minutu.

Heroj je plejmejker Džoš Perkins koji je ubacio trojku za izjednačenje, a potom je uspeo na četiri sekunde kraja da pogodi šut ispod obruča posle velike gužve u reketu.

​Najefikasniji u timu Partizana bio je Rašon Tomas sa 23 poena, uz osam skokova, dvocifreni učinak je imao još samo Ognjen Jaramaz sa 11 poena, Novica Veličković i Perkins su ubacili po devet, a Erik Mika i Markus Pejdž po osam poena.

Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Džordan Kroford sa 16 poena, Kevin Hervi je dodao 15, a Redži Linč deset poena.

Bivši igrači Partizana, Dru Gordon i Najdžel Vilijams-Gos su ubacili sedam, odnosno pet poena za Lokomotivu.

Trener Partizana Saša Filipovski je ponovo morao da igra sa skraćenom rotacijom, a veliku pomoć na početku utakmice imao je u kapitenu Veličkoviću.

Iskusni krilni centar je napravio dve greške na startu meča, ali je potom ubacio devet poena i bio najbolji u crno-belom timu, koji je konstatno bio u zaostatku.

Na kraju prve četvrtine minus Partizana je iznosio svega dva poena, ali je posle loše druge deonice gostujuća ekipa stigla do čak 18 poena prednosti.

Srpski predstavnik u Evrokupu imao je svoje dobre minute u finišu prvog poluvremena, stigao je do prilike da razliku smanji na deset poena, ali je posle 20 minuta igre Lokomotiva vodila sa 48:35.

​Trener Filipovski je u poluvremenu izjavio da je neophodno popraviti sve segmente igre, a njegovi puleni su to i učinili.

Velika borbenost igrača Partizana donela im je smanjenje razlike na svega četiri poena, iako je Zagorac imao pre toga pokušaj za tri, što bi još više približilo domaći tim egalu, nakon serije od 9:0.

Partizan je u posledljem napadu imao priliku da dođe i do manje razlike, ali je Perkins promašio polaganje, za finiš sjajne četvrtine crno-belih u kojoj su rivalu dozvolili da ubaci svega osam poena.

​Užasno je rezervni plejmejker beogradskog tima počeo finalnu četvrtinu, loptom bačenom u aut, da bi rival u sledećem napadu podigao razliku na šest poena, ali je Tomas sjajnim šutem sa poludistance uzvratio.

Odličnu sekvencu krilni centar iz Amerike je mogao da kruniše zakucavanjem iz kontranapada posle ukradene lopte, ali se sapleo i nogom izbacio loptu u aut, posle čega je Lokomotiva uspela da se vrati na osam poena prednosti.

Na nešto više od pet minuta do kraja meča Perkins je iznudio tri slobodna bacanja, potom je u kontranapadu poentirao Janković, razlika je prepolovljena, a zatim je srpski centar sjajnom blokadom sprečio poene ruske ekipe.

Tomas je opet pogodio sa krila, smanjio je na dva poena razlike, ali je Lokomotiva uspela da pronađe rešenje u sledećem napadu, te da ukrade loptu Jaramazu, da bi zatim na obe strane dve lopte „iscurele“ iz koša.

Opšti haos na terenu prekinuo je Pejdž, lepim flouterom, a na ulazu u poslednja dva minuta Hervi je poentirao i naterao Filipovskog da zatraži minut odmora, pošto je bilo evidentno da su njegovi puleni iscrpljeni jakim ritmom.

Herojskom trojkom Jaramaz je smanjio razliku na pola koša, na 90 sekundi do kraja je iznudio loptu za Partizan, ali je u sledećem napadu Perkins oklevao, na kraju loše šutirao i propustio priliku da dovede crno-bele u vođstvo.

Ipak, iskupio se Amerikanac trojkom za izjednačenje na 33 sekunde do kraja, Pejdž je ukrao loptu posle izvođenja auta ruskog tima, a Partizan je dobio i drugu priliku za napad pošto je fauliran Jaramaz.

Organizacija napada je bila prepuštena Perkinsu, komplikovao je američki plejmejker, zavukao se pod koš, ali je nekako uspeo da izvuče loptu i uz pomoć table je pošalje u obruč, da bi potom Kroford promašio trojku, što je značilo da slavlje crno-belih igrača može da počne.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

► Kup Radivoja Koraća: Partizanu težak posao, večiti derbi možda već u polufinalu!

► Alarm u Zvezdi zbog virusa korona – odložen meč sa Žalgirisom!

► Srbija na Olimpijskim igrama može na Hrvatsku ili Rusiju!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala