Oglasili se i država i smenjena načelnica „Narodnog fronta“

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICGinekološko akušerska klinika Narodni front u Beogradu.
Ginekološko akušerska klinika Narodni front u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Snežana Rakić, načelnica GAK „Narodni front“ koja je navodno smenjena jer je dolazila na posao zaražena korona virusom, kaže da nije istina da je bila bolesna. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da u slučaju smene načelnice „Narodnog fronta“ nema politike.

Snežana Rakić, načelnica GAK „Narodni front“ koja je navodno smenjena jer je dolazila na posao zaražena korona virusom, kaže da nije istina da je bila bolesna.

Načelnica: Priča ima drugačiju konotaciju

Ona je za „Telegraf“ rekla da je istina da je smenjena ali da nije istina da je bila bolesna.

„Istina je da su me smenili. Nisam bila bolesna. Priča ima drugačiju konotaciju“, kaže Snežana Rakić za „Telegraf“.

TV Prva prenela je jutros da je dr Rakić smenjena i da je protiv nje pokrenut postupak pošto je imala koronu, a dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba.

Doktorka Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije imala ni negativan PCR test, niti je provela deset dana u samoizolaciji.

Ona je, kako je navela TV Prva, odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo da ima koronu.

Uprava bolnice „Narodni front“ saopštila je da neće davati izjave na ovu temu do okončanja postupka protiv doktorke Rakić koji je pokrenula sanitarna inspekcija, prenosi B 92.

Država: Nema politike, ko krši mere...

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da u slučaju smene načelnice GAK „Narodni front“nema politike.

Đerlek je nakon sastanka ministra zdravlja i rukovodioca kovid i ne kovid bolnica rekao da je ministarstvo upoznato s tim slučajem, kao i da on dalje ide regularnom postupkom.

U njemu, kako ističe, nema mesta politici, poziciji ili opoziciji jer isti uslovi važe za sve, prenosi B 92.

„Najvažniji su pacijenti i njihovo zdravlje, a svi koji krše epidemiološke mere trebalo bi da budu sankcionisani“, rekao je Đerlek.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala