Nestvarna utakmica plejmejkera Toronta – 54 poena, 11 trojki i tri oborena rekorda!

© AP Photo / John RaouxKošarkaš Toronto Reptorsa Fred Vanvlit
Košarkaš Toronto Reptorsa Fred Vanvlit - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Fred Vanvlit, košarkaš Toronto Reptorsa, glavna je tema protekle noći u NBA ligi.

Momak rođen 1994. godine u pobedi Toronta nad Orlandom ispisao je istoriju NBA i pokazao je mnogim dečacima širom sveta da je napornim radom sve moguće.

Vanvlit je utakmicu završio sa 54 poena, što je najviše u istoriji za košarkaša koji nije izabran na NBA draftu.

Takođe, oborio je rekord franšize po broju poena, kao i po broju pogođenih šuteva van linije 7,24. Čak jedanaest trojki ubacio je omaleni plejmejker.

Život nije milovao Vanvlita, sa svega šest godina izgubio je oca i veliku ulogu u životu igrao mu je očuh. U košarku se brzo zaljubio, a 2012. opredelio se za Univerzitet Vičita Stejt.

Sve četiri godine proveo je u Kanzasu, kao 23-godišnjak je izašao na Draft i timovi su odlučili da ga preskoče. Ispostaviće se da su napravili veliku grešku.

Niko od trideset ekipa nije pružio šansu Vanvlitu na Draftu i mladi košarkaš morao je da kroz trening kamp Toronta da pokuša da se izbori za mesto u rosteru od 15 igrača.

Reptorsi su pred početak sezone 2016/2017 imali 14 zagarantovanih ugovora i poslednji su dali momku rođenom u Ilinoisu. Veći deo godine proveo je igrajući u Dži ligi i niko nije mogao da pretpostavi da će nekoliko godina posle biti jedan od glavnih igrača ekipe.

U razvojnom timu Toronta osvojio je titulu, a dve godine kasnije osvojio je i NBA šampionat.

Već u drugoj godini dobio je više prostora nastupavši na čak 76 utakmica prosečno beleživši oko osam poena i tri asistencije. Iz sezone u sezonu rasli su mu minuti, a u plej-ofu 2019. najavio je kakav će igrač biti.

U finalu protiv Golden Stejta bio je jedan od važnijih igrača beleživši 14 poena u proseku.

U tek trećoj sezoni, kao nedraftovani košarkaš, Vanvlit je osvojio titulu šampiona NBA, a uz to je bio standardan član rotacije i igrač na kog je trener Nik Nurs mogao da se osloni.

Prethodne godine još više je napredovao, te je pre početka tekuće sezone potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 85 miliona dolara.

Za sada opravdava uloženi novac, a u noći između utorka i srede ispisao je istoriju NBA.

Košarkaš za primer.

Okršaj „aždaja“ u Njujorku – Irving ličnim rekordom sezone slomio otpor Klipersa

Nikola Jokić i zvanično vlada jednom obalom Amerike!

Srbinu „skresali krila“, Amerikanac objasnio zašto

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala