Najboljeg golgetera svih vremena čuva čovek za koga vreme stoji

© AP Photo / ISABELLA BONOTTOĐanluiđi Bufon i Kristijano Ronaldo
Đanluiđi Bufon i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Kristijano Ronaldo, fudbaler Juventusa, u utorak 2. februara 2021. godine postao je najbolji strelac u istoriji fudbala.

Portugalac je u utakmici protiv Intera postigao dva gola čime je prestigao čuvenog češkog fudbalera Jozefa Bicana, te sada ima ukupno 763 gola u svim takmičenjima.

Ronaldo je odigrao sjajan meč, sa dva pogotka doneo je pobedu Juventusu u „derbiju Italije“ i ispunio je naslovne strane svih svetskih štampanih, ali i onlajn medija.

Očekivano Kristijano je pobrao sve simpatije medija, ali ne sme se nikako zaboraviti na legendarnog Điđija Bufona koji je odlično branio protiv „neroazura“.

Bufon, koji ima godine 43 godine, branio je kao mladić na duelu sa Interom i uz Ronalda je jedan od najzaslužnijih za pobedu Juventusa u prvom meču polufinala Kupa Italije.

Ujedno Điđi je na ovom susretu upisao čak 1.100. nastup u karijeri.

Ekipa iz Milana izvršila je žestok pritisak sredinom drugog poluvremena i u tim trenucima Bufon je sa dve intervencije sprečio izjednačenje.

Prvo je pokušao Aleksis Sančes u 57. minutu, a potom je i Darmijan imao šansu dvanaest minuta kasnije. Oba puta je Điđi dobro reagovao i na semaforu je ostalo 1:2.

Inter je imao ukupno pet šuteva ka okviru gola, jedan je završio iza leđa Bufona, četiri je zaustavio čuvar mreže „stare dame“ čime je pokazao zavidan nivo za 43-godišnjaka.

Bufon brani u četvrtoj deceniji (90, 00, 10, 20), ne namerava da stane, a i ne bi trebalo sve dok uživa i sve dok može da pruža ovakva izdanja.

​► Matić sa klupe gledao „đavoljih devet komada“

Golac za Sputnjik o „putujućem cirkusu“: Ruganje zdravom razumu, ostaje još samo da se ukine fudbal

Potpisao je za Milan, pa razočarao Srbiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala