Jeste eliminisao Srbiju, ali ne može da bude „novi Nemanja Matić“

© AFP 2023 / CRISTINA QUICLERMektomini i Matić
Mektomini i Matić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Mančester junajted je na korak od potpunog povratka u vrh engleskog fudbala, ali se čini da je za to neophodno da Nemanja Matić ponovo postane član startne postave ili da se pronađe igrač koji poseduje slične karakteristike.

Nažalost bivši reprezentativac Srbije je u godinama, ulazi u 34, ali je i dalje neprevaziđen na svojoj poziciji defanzivnog veziste koji ima posao da kreira napade.

Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer pokušava da pronađe rešenje, Matića često ostavlja na klupi i očekuje da njegov posao obavi Skot Mektomini.

Škotski reprezentativac jeste sjajan igrač, to je dokazao i u nacionalnom timu svoje zemlje, baš u utakmici protiv Srbije.

Mektomini je, odlukom selektora Stiva Klarka, smešten na poziciju desnog centralnog defanzivca, što je urodilo plodom, a ali Solskjer ima drugačiju ideju.

​Norvežanin veruje da Mektomini može da bude zamena za Matića, ali je sasvim jasno da Škot nije sposoban da to uradi, ne uspeva da uradi isti posao, ima manje kontakata s loptom i veliki posao ostavlja centralnim defanzivcima.

Da Junajted sada ima Rija Ferdinanda, na primer, to ne bi bio problem, ali su na mestima koje su zauzimali on i Nemanja Vidić, nekada davno, sada Viktor Lindelef i Hari Megvajer, fudbaleri čiji kvaliteti nisu dovoljni za toliko važnu ulogu osnovnog ogranizatora igre.

S tim u vezi, Matić je i dalje veoma važan faktor za Junajted, ekipu koja može da ima šampionske namere pošto posle nepotpunog 21. kola ima tri boda manje od vodećeg Mančester sitija, uz meč više.

► Tresu se Pirineji: Mesijev faraonski ugovor uništio Barselonu, spremaju se tužbe

► Štoper „trovao“ svlačionicu i zavadio Marinu i Lamparda

► Srbija ga izgleda neće dočekati, ali „novi Žigić“ vuče „švabe“ ka Evropi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala