Britanski mediji: Putin pobeđuje u svetskoj trci vakcina

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) je tokom poslednjih ispitivanja pokazala visok nivo efikasnosti i bezbednosti, čineći Rusiju potencijalnim igračem na tržištu vakcina vrednom nekoliko milijardi dolara.
Preliminarni rezultati analize kliničkih istraživanja, objavljeni u britanskom medicinskom časopisu „Lanset“, su pokazali da je vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) efikasna 91,6 procenata u sprečavanju kovida 19 i obezbeđuje potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti. Vakcinacija je prošla bez ozbiljnih neželjenih efekata. Utvrđeno je da je vakcina sigurna i za starije ljude, piše WSJ.
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
„Vakcina za celokupno čovečanstvo“: Ugledni časopis potvrdio - Sputnjik Ve efikasan 91,6 odsto

List navodi da „priznanje efikasnosti vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) označava pobedu predsednika Rusije Vladimira Putina u globalnoj trci vakcina, obezbeđuje poverenje u mogućnosti ruske nauke i medicine i pobija neke kritike sa kojima se suočila Moskva za ubrzani razvoj vakcine i nedostatak podataka o ispitivanju“.

Navodi se i da je efikasnost „Sputnjika Ve“ (Sputnik V) praktično jednaka efikasnosti vakcine američke „Moderne“, američke kompanije „Fajzer“ i njenog nemačkog partnera „BioNTeh“ (91,6 procenata naspram 95 procenata). Istovremeno, ruska vakcina je efikasnija od vakcine britansko-švedske kompanije „Astra Zeneka“, čija se efikasnost kreće od 62 procenta do 90 procenata.

Naučni časopis „Lanset“ je objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), potvrdivši njenu efikasnost i sigurnost. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja vakcina je pokazala visok nivo efikasnosti, imunogenosti i sigurnosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala