Žrtvama bogataša pedofila, koji se obesio u zatvoru, do sada isplaćeno 50 miliona dolara

© AP Photo / Uma SanghviDžefri Epstajn na suđenju
Džefri Epstajn na suđenju - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Gotovo 50 miliona dolara isplaćeno je do sada žrtvama milionera Džefrija Epstajna, koji se ubio u zatvoru. Više od 100 žena traži finansijsku odštetu od Epstajnovih naslednika, tvrdeći da ih je seksualno zlostavljao.

Fond za nadoknadu štete Epstajnovim žrtvama do kraja prošle godine isplatio je 49,8 miliona dolara, ali nije poznato koliko žrtava je dobilo novac, objavio je „Majami herald“, pozivajući se na izveštaje Fonda.

Izveštaji Fonda dostavljeni su sudiji na Američkim Devičanskim ostrvima kao deo žalbe vrhovnog tužioca Denisa Džordža.

Tužilac tvrdi da se milioner bavio trgovinom ljudima i da je seksualno zlostavljao veliki broj žena, među kojima su tada mnoge bile maloletne, na privatnom ostrvu Mali sveti Džejms između 2001. i 2018. godine.

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/Navin75 / Privatno ostrvo milionera Džefrija Epstajna
Žrtvama bogataša pedofila, koji se obesio u zatvoru, do sada isplaćeno 50 miliona dolara - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Privatno ostrvo milionera Džefrija Epstajna

U maju prošle godine, Epstajnove žrtve, tužilac i kompanija koja vodi brigu o imovini milionera, postigli su dogovor o kompenzaciji za sve žrtve.

Imovina Džefrija Epstajna, pre globalnog pada cena na berzama, bila je procenjena na oko 630 miliona dolara. Međutim, poslednje procene govore da ona vredi tek 240,8 miliona, uz 49 miliona dolara u kešu.

Džefri Epstajn na suđenju - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2020
Panika u svetskoj eliti: Ko je putovao sa zloglasnim pedofilom, šta kriju njegovi dnevnici?

Džefri Epstajn, američki biznismen i milioner, osuđen je 2008. godine zbog umešanosti u dečju prostituciju. Odslužio je tada samo 13 meseci u zatvoru i godinu dana uslovno u kućnom pritvoru, kada je mogao da putuje i izlazi u šetnje.

Međutim, ostao je na radaru policije i u narednim godinama.

U julu 2019. uhapšen je pod optužbom da je organizovao trgovinu ljudima i da je primoravao maloletnice na seks i prostituciju. Prema optužnici, na desetine devojčica bile su njegove žrtve, a podvodio ih je i svojim prijateljima. Ovaj slučaj dobio je na značaju ne samo zato što je Epstajn bio veoma bogat, već i što je bio u bliskim odnosima sa mnogim poznatim ljudima, a neki od njih često su bili i njegovi gosti.

Epstajn je tada pritvoren u menhetenskom zatvoru, gde je samo mesec dana kasnije pronađen mrtav.

Istraga je pokazala da se obesio, ali zvaničnu verziju o samoubistvu mnogi osporavaju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala