Žalio se sudiji na Novaka, a potom i na navijače: Nije zabavno igrati pred Srbima

© AP Photo / Hamish BlairDenis Šapovalov
Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Denis Šapovalov, 21-godišnji teniser iz Kanade je prikazao sjajne partije protiv Novaka Đokovića i u duelu dublova, ali je ipak doživeo dva poraza na startu novog izdanja ATP kupa protiv Srbije.

Momak rođen u Tel Avivu je odlično igrao, mučio je i nervirao Đokovića, međutim na kraju je najbolji teniser sveta ostvario dva trijumfa.

Šapovalov je i prošle godine igrao protiv Srbije, a posle novog duela je uporedio ta iskustva.

„Sigurno je da su momci bili zadovoljni što su igrali pred navijačima. Ovih dana je nekako čudno igrati pred navijačima. Siguran sam da su se momci zabavili. Da, sada je privilegija igrati pred publikom. Pre je bilo standardno igrati pred punim tribinama. Vremena su malo drugačija. Na kraju, mislim da to ne utiče mnogo na nivo igre ili na način na koji teniseri izlaze na teren Za mene lično je bolje i prijatnije igrati pred navijačima, zbog energije“, rekao je Šapovalov.

Prošle godine su na ATP kupu tribine bile pune, a Denisu se nije dopao način na koji su srpski navijači davali podršku svojim pulenima.

„Igranje prošle godine pred srpskim navijačima nije bilo baš zabavno. Mislim da je danas bilo bolje što nije bilo toliko navijača. Zahvalan sam navijačima Kanade koji su došli, bilo ih je lepo čuti“, istakao je Šapovalov.

On je tokom meča sa Đokovićem u pojedinačnoj konkurenciji imao primedbe na ponašanje glavnog arbitra, istakavši da srpski teniser ima privilegovan status i da ne dobija upozorenja od sudije za prekoračenje dozvoljenog vremena za pripremu za poen.

Novak je sve to prokomentarisao na jednom od odmora sa stručnim štabom Srbije, istakavši da je Denis bio u pravu za ponašanje sudije, ali i da je i on imao isto iskustvo.

► 10/10 – za Srbiju! /video/

► Filip zasenio Novaka protiv kanadskih haubica – pobeda Srbije!

► Đoković sa dva brejka slomio žilavog Šapovalova! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala