Potpisao je za Milan, pa razočarao Srbiju

© Foto : FK Đer/Jutjub/printskrinMiloš Kerkez
Miloš Kerkez - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Srbiju je u ponedeljak uveče obradovala vest da je mladi fudbaler, 17-godišnji Miloš Kerkez iz Vrbasa potpisao za slavni Milan. Samo dan kasnije stiglo je razočaranje, nakon što je talentovani defanzivac obelodanio da će u budućnosti braniti boje Mađarske, a ne zemlje u kojoj je rođen.

Miloš Kerkez karijeru je počeo u Hajduku iz Kule čije je boje branio do 14. godine, a iz mađarskog drugoligaša Đera je stigao na „San Siro“. I to ni manje ni više, nego na insistiranje legende Milana Paola Maldinija, koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora.

Tinejdžer rodom iz Vrbasa zapao je za oko proslavljenom Maldiniju i brzo je napravljen dogovor, zatim i potpisan ugovor.

Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Tuga do neba: Poginuo 19-godišnji srpski fudbaler

Vest koja je u nesumnjivo obradovala sve u Srbiji. Ipak, oduševljenje je bilo kratkog daha i usledilo je otrežnjenje u vidu Kerkezovog izbora da ne igra za Srbiju, već za Mađarsku.

Ipak, to u neku ruku i ne sme da začudi, s obzirom na to da momak iz Vrbasa poseduje dvojno državljanost, te da je već igrao za mladu selekciju naših severnih suseda.

„Razgovarali smo o tome u porodici i naša odluka je bila jednoglasna. Definitivno želim da igra za reprezentaciju Mađarske i ne poričem to. Ova odluka je očigledno zbog mog vremena provedenog u Đeru“, izjavio je Miloš za sajt Đera.

I to nije sve. Talentovani levi bek koji je oduševio Paola Maldinija, odlučio je da promeni i klub za koji navija.

​„Bio sam navijač Juventusa otkad sam bio dete, ali sada će se situacija sigurno promenti. Nadam se da će Milan zadržati prvo mesto na tabeli", rekao je Kerkez.

Sada već bivši fudbaler mađarskog drugoligaša Đera, neće biti priključen prvom timu Milana, već će igrati utakmice u Primaveri - Liga mladih timova, i tu će mu biti trener Federiko Đunti.

„Nema potrebe da naglašavam da smo počastvovani pozivom Milana, pre svih Paola Maldinija. Rekli su nam da će Miloša tretirati kao fudbalera seniorskog pogona i da će preostali deo sezone iskoristiti da se spremi kako bi na leto postao konkurencija Teu Ernandezu na poziciji levog beka. Eto izazova i prilike da radi i da se dokazuje“, poručio je njegov menadžer Danijel Kapoši.

Zvezda predstavila Falka: Hteo sam desetku, ali je zauzeta, volim da se zabavljam na terenu

► Srbija ga izgleda neće dočekati, ali „novi Žigić“ vuče „švabe“ ka Evropi

► Krenuo stopama Jovića – srpska porodica u Bundesligi brojnija za još jednog fudbalera

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala