Kako izgleda najezda paukova lovaca čiji je raspon nogu čak 30 centimetara /video, foto/

CC0 / Unsplash / Pauk
Pauk - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Najezda paukova lovaca zabeležena je u Australiji. Ovi paukovi mogu dostići raspon nogu od čak 30 centimetara, što ih čini najvećim na svetu. Ipak, većina ih ima promer nešto manji od 13 centimetara.

Snimak na kom se vidi na stotine „beba“ paukova kako šetaju po plafonu i zidovima dečje sobe jednog domaćinstva, zabeležen je u Sidneju, prenela je australijska mreža ABC.

Paukovi lovci široko su rasprostranjeni u Australiji, ali i drugim područjima sveta sa toplom i vlažnom klimom.

Tokom leta, koje je sada u toku u Australiji, populacija paukova lovaca „eksplodira“, a posebno mnogo ih ima sada i ulaze u kuće, objavili su australijski mediji. Posebno je bio pogođen Sidnej, dok naučnici veruju da su razlog najezde paukova u kućama trenutno vremenske prilike u Australiji.

​​Front niskog vazdušnog pritiska, posle nekoliko dana visokih temperatura, doneo je kišu. Paukovi zbog visoke vlažnosti i temperature traže sklonište u kućama, jer u njima ima dovoljno mogućnosti gde mogu da se zavuku, ali i gde ženke mogu da polože jaja, rekao je arahnolog Robert Rejven iz Muzeja Kvinslenda.

Paukova mreža duga 300 metara snimljena na zapadu Grčke - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2018
Paukova mreža duga 300 metara prekrila sve poput plašta (video)

Kako je dodao, toplo i vlažno vreme pogoduje i tome da se paukovi brže izlegu, dok je nizak pritisak pokretač da mali paukovi počnu da izlaze iz jajašaca.

Prema njegovim rečima, ova vrsta paukova u prvim danima ima veoma tanku kožu, pa vrlo brzo dehidriraju ako nema dovoljno vlažnosti. Međutim, kada je vreme toplo i vlažno, idealno za njih, može se dogoditi da se izleže na stotine beba-paukova.

Međutim, Lizi Lou, arahnolog sa Makvari univerziteta, kaže da ljudi kojima se dogodi najezda malih paukova, ne treba da brinu, budući da su oni skloni kanibalizmu i vrlo brzo pojedu jedni druge, za dan ili dva, tako da ih ostane samo mali broj.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala