Moskva: Odgovorićemo na sve slučajeve mešanja stranih ambasadora u unutrašnja pitanja zemlje

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da će Moskva odgovoriti na svaki slučaj mešanja stranih diplomata u unutrašnje poslove zemlje u vezi sa suđenjem blogeru Alekseju Navaljnom.

„Mere ruske strane već su usledile. To su bili i odgovarajući demarši ambasadorima, kao i protestne note. To se nastavlja. Radićemo i radimo na svakom slučaju“, istakla je Zaharova, javlja radio-stanica „Komsomoljska pravda“.

Podsetimo, u Moskovskom gradskom sudu u toku je izricanje presude ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. On je ranije osuđen za proneveru novca, a sud odlučuje da li će mu uslovna kazna biti zamenjena zatvorskom. Sudije su se povukle kako bi donele konačnu odluku. Proces prati i petnaestak zaposlenih u ambasadama raznih zapadnih zemalja

Zaharova je ranije saopštila da prisustvo stranih ambasadora na izricanju presude Navaljnom u Moskvi predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Rusije.

Ruski opozicionar vratio se 17. januara sa lečenja iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi jer nije odazivao na pozive policije.  Određen mu je pritvor od 30 dana.

Povod za njegovo hapšenje bilo je kršenje uslovne kazne kao osuđenika u slučaju „Iv Roše“. On ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

U međuvremenu, njegove pristalice su prethodna dva vikenda organizovali neodobrene proteste u više gradova u Rusiji. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala