Milijarder se povlači: Bezos više neće biti generalni direktor „Amazona“

© AP Photo / Mandel NganDžef Bezos svedoči pred Kongresom putem video-linka
Džef Bezos svedoči pred Kongresom putem video-linka - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Milijarder Džef Bezos povlači se sa mesta generalnog direktora svoje kompanije „Amazon“, a zameniće ga Endi Džesi u trećem kvartalu ove godine.

Bezos će preći na izvršnu funkciju u bordu direktora te kompanije, objavio je CNBC.

Bezos je osnovao „Amazon“ 1994. godine i od tada je ta kompanija, od servisa za onlajn prodaju knjiga, postala jedan od najvećih internet prodavaca raznih vrsta robe, a njen osnivač milijarder.

U januaru prošle godine „Amazon“ je premašio tržišnu kapitalizaciju od jednog biliona dolara pod vođstvom Bezosa, a sada se njegova vrednost procenjuje na više od 1,6 biliona.

Džesi je u „Amazonu“ od 1997. godine i vodio je klaud tim te kompanije od njegovog osnivanja.

Bezos je o povlačenju sa mesta generalnog direktora poslao i pismo zaposlenima u kojem navodi da će se na novoj funkciji „fokusirati na nove proizvode i rane inicijative“.

„Endi je dobro poznat u kompaniji i u njoj je skoro koliko i ja. On će biti izvanredan lider i ima moje puno poverenje“, napisao je Džef Bezos.

Jedan od najbogatijih ljudi sveta naveo je da će ostati uključen u važne „Amazonove“ projekte, ali da će sada imati više vremena za svoj ekološki fond, kompaniju „Blu oridžin“ koja se bavi putovanjima u svemir, „Vašington post“, kao i „Amazonov“ fond „Prvi dan“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala