Filip zasenio Novaka protiv kanadskih haubica – pobeda Srbije!

© AFP 2023 / DAVID GRAYĐoković i Krajinović
Đoković i Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković i Filip Krajinović pobedili su Denisa Šapovalova i Miloša Raonića u dva seta (7:5, 7:6) i obezbedili reprezentaciji Srbije trijumf u prvoj rundi ovogodišnjeg ATP kupa u Australiji.

Iako je bilo predviđeno da u paru sa Krajinovićem nastupi Nikola Ćaćić, najbolji srpski dubl igrač, na terenu se našao Đoković, pola sata po završetku svog duela sa Šapovalovim.

Srbija teniska reprezentacija, ATP Kup - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2021
ATP kup – sve na jednom mestu

Bez izgubljenog poena kanadske haubice su osvojile prvi gem, u sledećem je Novak dobro servirao, ali je bilo evidentno da Filip igra u grču i da ne može da pronađe pravi ritam u pokretima i odlukama.

U trećem gemu je stigao do prilike da se popravi, ali je i dalje bio evidentan strah, što je kao rezultat donelo brejk šansu za Kanadu.

Dok je Đoković pokušavao da pokrije rupe, Krajinović je pronašao nišan za prvi servis, dva vinera i jedan as su neutralisali pretnju i doneli mlađem od dvojice srpskih dublaša veliku dozu samopouzdanja.

Napadali su srpski igrači Raonića koji se nije najbolje snalazio na mreži, Filip je pri jednom udarcu u desetom gemu imao i mnogo sreće, a konačna prilika da se Šapovalovu oduzme gem na njegov servis dogodila se u 11. gemu.

Do tog momenta nije delovalo da je Srbija u mogućnosti da ostvari brejk, bila je u podređenom položaju, ali...

​Kombinacijom poena srpski tim je stigao do 40:0 i presudnog gema, pošto je u sledećem Krajinović nastavio sa sjajnom igrom, divno je servirao i na kraju požrtvovanim poenom u 12. gemu završio set.

Kod Filipa se tom prilikom dogodio i spazam mišića leđa, zbog čega mu je pružena medicinska pomoć, ali je bilo jasno da je psihički pritisak nestao, te da se Krajinović konačno potpuno opustio posle dobijenog prvog seta sa 7:5.

​Uvodna dva gema drugog su protekla bez većih uzbuđenja, u trećem je Srbija stekla brejk šansu, ali je nju neutralisao Šapovalov, kako drugo nego direktnim poenom iz početnog udarca pri rezultatu 40:40.

Denis je velikom greškom omogućio Srbiji da stigne na poen od novog gema, a ona je to i učinila, sjajnom igrom Krajinovića i Đokovića na mreži za 2:2.

Prazan deo terena je promašio Novak u drugom poenu petog gema, potom je poslao i loš lob udarac, da bi usledili sjajni servisi Raonića za novo vođstvo kanadskog tima, ali je ubrzo stiglo izjednačenje, odličnim početnim udarcima Đokovića i dobrim reakcijama Krajinovića na mreži.

​Ponovo je gem na servis Šapovalova bio meta, Srbija je stigla do 30:0, napadom Đokovića na Raonića srpski tim je stigao do tri brejk lopte, ali su Kanađani povezali tri poena i poveli sa 4:3.

Perfektni servisi Krajinovića su doneli izjednačenje, Raonić nije bio tako ubojit pa je Srbija stigla do brejk šanse koju je propustio Novak, što je srpski tim stavilo u poziciju da servisom brani opstanak u drugom setu.

Pet brejk lopti do tog trenutka srpski tim je propustio u drugom setu, što je Novaku i Filipu donelo dodatni pritisak uoči desetog gema, u kom je Kanada imala 30:15, pre nego što je Đoković poentirao iz drugog servisa, da bi zatim pogrešio Raonić za izjednačenje od 5:5.

Bez izgubljenog poena Kanada je povela sa 6:5, a Srbiju je u taj-brejk sjajnom igrom odveo Krajinović.

Filip je osvojio prvi poen na servis Šapovalova, realizovao je volej na mreži posle riterna Raonića, da bi na 3:0 povisio Đoković, direktnim poenom iz servisa, Kanada je smanjila posle servisa Šapovalova i odličnih reakcija Raonića u polju, da bi zatim Krajinović napravio duplu servis grešku.

Krajinović je divnim riternom pod noge Raoniću doneo Srbiji 5:4, posle servisa od 223 kilometara na sat, a zatim je Novak napao Miloša i obezbedio dve meč lopte za srpski tim.

Iskoristio je prvu i kompletirao pobedu reprezentacije Srbije!

U ukupnom rezultatu Srbija je pobedila sa 2:1, u prvom meču Raonić je savladao Lajovića, a Đoković je bio bolji od Šapovalova.

Naredno kolo ATP kupa donosi Srbiji duele sa nemačkim reprezentativcima, u noći između srede i četvrtka.

​► Đoković sa dva brejka slomio žilavog Šapovalova! /video/

► Lajovića porazio podgorički top iz kanadskog rukava /video/

► Novak je dao ritam, a onda je zagrmelo: U boj krenite junaci svi /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala