10/10 – za Srbiju! /video/

© AP Photo / Hamish BlairFilip Krajinović i Novak Đoković tokom meča na ATP kupu
Filip Krajinović i Novak Đoković tokom meča na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković nikada nije izgubio meč na kojem je predstavljao Srbiju na ATP kupu, ali zbog toga nije zaboravio da ostane skroman.

Đoković je vodio Srbiju do pobede nad Kanadom u prvom kolu Grupe A na ATP kupu.

Posle poraza Lajovića od Raonića, najbolji teniser planete je ostvario pobedu protiv Šapovalova, a onda u dublu, zajedno sa Krajinovićem, pobedio Raonića i Šapovalova.

„Filip je bio ključ pobede. Igrao je fenomenalno. Veoma dobro je riternirao, pronašao je servis i ritam. Pokazao se kada nam je to bilo najpotrebnije u drugom setu“, jasan je bio skromni Đoković.

​Novaku su ovo bili deveta i deseta pobeda za svoju zemlju na ATP kupu, što u singlu što u dublu.

Prethodno je prošle godine ostvario svih osam trijumfa, pa sada ima učinak od neverovatnih 10/10, a to objašnjava na veoma jednostavan način.

„Osećam se kao kod kuće igrajući u Melburnu, pogotovo na 'Rod Lejver areni'. To je ubedljivo najuespešniji teren na koji sam ikada kročio u karijeri. Svake godine mi je na ovom terenu sve bolje i bolje. Što više pobeđujete, to imate više samopouzdanja“.

Novak i Filip nisu imali puno prilika da igraju zajedno na najvišem nivou, pa su jedva dočekali ovu.

„Velika mi je čast da predstavljam Srbiju sa Filipom. On mi je veliki prijatelj, znamo se dosta dugo i jedva čekam da odigramo još koji meč“.

Đoković je tokom meča protiv Kanade izgubio sva tri odlučujuća poena na riternu (prilikom 40:40), pa će taktiku verovatno morati da promeni.

„Uf... posle mojih 0/3 večeras, prepustiću to njemu sledeći put“, rekao je Novak uz osmeh.

​Novak je bio zadovoljan i pobedom nad Šapovalovim u drugom singlu.

„Bio je to neizvestan meč. Uvek je veliki izazov igrati protiv Šapoa na betonu. On je dinamičan, eksplozivan i veoma talentovan. Mislim da smo odigrali veoma kvalitetan meč i zadovoljan sam načinom na koji sam počeo sezonu“, rekao je Novak i pokazao koliko voli svoju zemlju:

„Najbolji način da počnete sezonu je da igrate za svoju zemlju“.

Srbija naredni meč igra protiv Nemačke u noći između srede i četvrtak, u istom terminu (od ponoći), dok se dan ranije sastaju Nemačka i Kanada.

Podsetimo, iz Grupe A će u polufinale turnira otići samo prvoplasirana ekipa, pa je posao daleko od gotovog za našu reprezentaciju.

​► Olga Danilović: Kada ti Novak kaže „bravo“...

Tajne karantinskih soba – zašto je Novak morao da reaguje?

Novak je dao ritam, a onda je zagrmelo: U boj krenite junaci svi /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala