Srbija ga izgleda neće dočekati, ali „novi Žigić“ vuče „švabe“ ka Evropi

© AP Photo / Sebastian GollnowSaša Kalajdžić
Saša Kalajdžić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Napadač Štutgarta Saša Kalajdžić (23) nastavlja da privlači pažnju golovima i fudbalskim umećem u Nemačkoj. Momak rođen u Beču, koji ima srpske korene, postigao je prvi gol u pobedi nad Majncom u 19. kolu Bundeslige (2:0), što mu je čak šesti pogodak ove sezone.

Na krilima momka koji i dalje ima mogućnost da odluči da igra za Srbiju, samo što je izuzetno mala verovatnoća da to učini, jer Austrijanci ozbiljno računaju na njega i već je bio pozivan za seniorski tim, „švabe“ su stigle do trijumfa.

Saša Kalajdžić koji zbog visine od 200 centimetara, neodoljivo podseća na bivšeg asa Crvene zvezde Nikolu Žigića, načeo je glavom mrežu rivala u 55. minutu na asistenciju Sose, da bi konačnih 2:0 postavio Vamangituka.

​Rođeni Bečlija neretko trese mreže u Bundesligi, što se i te kako odražava na rezultate Štutgarta. „Švabe“ su trenutno 10. na tabeli i sedam bodova ih deli od šeste pozicije koja vodi u Evropu.

U slučaju da tandem Kalajdžić-Vamangituka nastavi da teroriše protivničke golmane, nema dileme da bi Štutgart mogao da se vrati na evroscenu.

Ukoliko ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije prate sve ono što radi 23-godišnji napadač, možda bitka i nije izgubljena pa uspeju da ga privole da promeni odluku i ubuduće ne nastupa za Austriju, za koju još nema odigran ni minut, već se opredeli za dres Srbije.

► Štoper „trovao“ svlačionicu i zavadio Marinu i Lamparda

► Stanković sumirao pripreme – pričao o Kataiju, Pavkovu, Falku...

► Tresu se Pirineji: Mesijev faraonski ugovor uništio Barselonu, spremaju se tužbe

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala