Kako je proruska partija postala najpopularnija u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predstavnik Ukrajine za humanitarna pitanja kontakt-grupe Viktor Medvedčuk
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predstavnik Ukrajine za humanitarna pitanja kontakt-grupe Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Pratite nas
Anketa centra za „Socijalni monitoring“ koja je obavljena od 15. do 25. januara pokazala je da najveću popularnost među građanima Ukrajine ima proruska partija „Opoziciona platforma – za život“, navodi portal „Strana“.

Kako pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja, ako bi izbori za Vrhovnu radu bili održani naredne nedelje u parlament bi ušle četiri partije.

„Opoziciona platforma – za život“ bi osvojila 22,6 odsto glasova, vladajuća stranka Vladimira Zelenskog „Sluga naroda“ bi dobila 20,7 odsto, „Evropska solidarnost“, bivšeg predsednika Petra Porošenka, 15,6 odsto, dok bi „Otadžbina“, bivše premijerke Julije Timošenko sakupila 11,3 odsto glasova.

Podsetimo, predsednik „Opozicione platforme – za život“ Viktor Medvedčuk se zalaže za tešnje veze sa Rusijom.

Inače, ranije su iz parije „Sluga naroda“ saopštili da će se aktuelni predsednik Vladimir Zelenski kandidovati za drugi mandat, bez obzira na veliki pad njegove popularnosti od početka pandemije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala